Chrysler-fabriek Sterling Heights blijft dicht

Sterling Heights

In februari dit jaar gingen vier Chrysler fabrieken tijdelijk dicht. Daarvan is bij één fabriek de strenge winter van 2009 nooit voorbij gegaan.

Hoewel na de komst van het reddende FGA veel poorten weer open konden, bleef Sterling Heights in de staat Michigan gesloten. De onrust bij personeel en autovakbond UAW neemt nu toe.

Afgelopen weekeinde ontving opper CEO Sergio Marchionne, Italiaans minister van economische ontwikkeling Claudio Scajola. Onder het genot van een goede espresso, werden uiteraard de mogelijke bestemmingsplannen van verschillende fabrieken besproken i.v.m. deze roerige tijden. Bij het aanboren van het onderwerp Chrysler, met betrekking tot bijvoorbeeld een stop bij Magna, spitsten alle Amerikaanse oren zich. In een korte verklaring aan de pers, zei Marchionne vervolgens dat er voorlopig niets veranderd kan worden aan de situatie van deze locatie. Ondanks dat de druk op “L’ amministratore delegato” toeneemt, beroept Marchionne zich ook op het feit dat niet het nieuwe management de fabriek heeft gesloten, maar de oude LLC top. Marchionne maakt duidelijk dat men alle mogelijkheden blijft analyseren; “We hebben iedere dag contact met het UAW, en zodra er iets aan verandering mogelijk is, zullen we niet aarzelen.” 

Er is vanuit sommige Amerikaanse media overigens ook dikwijls een kritieke toon richting de nieuwe Chrysler top, i.v.m. de nieuwe aanstellingen van deze week. De snelle wisseling van de wacht zou namelijk slecht zijn voor het vertrouwen. Hierbij wordt echter vergeten dat al bij de grote overdracht van dit voorjaar, door Marchionne werd aangegeven dat het voor een deel om tijdelijke managers zou gaan, voor een periode tot ongeveer eind september. En zoals we allemaal weten, blijken de prognoses en toezeggingen van deze beste man uitermate betrouwbaar.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.