Grugliasco bouwt 2 modellen vanaf 2011

Grugliasco

Het Bertone personeel in Grugliasco heeft weer een heel concreet toekomstperspectief.

Een verademing na tijden van onzekerheid. Vandaag komt namelijk het nieuws naar buiten dat FGA vanaf 2011 de productie in deze fabriek volop wil laten draaien. En niet zomaar wat assemblagelijnen, want het zou moeten gaan om het beste wat FGA te bieden kan hebben qua wijze van samenstellen. Splinternieuwe hoogwaardige productieprocessen moeten hier binnen 12 maanden een feit zijn voor de samenstelling van 2 soorten auto’s uit het hogere segment.

Een grote personenauto met van Chrysler geleende basiselementen voor een groot platform, voorzien van Italiaanse techniek. En een zogenaamde ‘Specialty’ lijn voor de productie van een platform voor verschillende merken. Dit verklaarde FPT CEO Alfredo Altavilla gister in een bijeenkomst met de industriĆ«le vakbondsunie van Turijn. Altavilla voegde er aan toe dat als de prodcutie eenmaal draait de capacitieit kan oplopen tot 50.000 eenheden per jaar.

Wij van AutoEdizione hebben het vermoeden dat de grote personenauto en de ‘specialty’ wellicht Lancia modellen zullen zijn, omdat dit merk uitsluitend de Europese markt zal bedienen i.p.v. Chrysler. Een Lancia vlaggenschip en misschien een MPV/Crossover of SUV zou heel goed mogelijk kunnen zijn nu de Phedra en Ulysse in Frankrijk uit productie zullen gaan. Van deze laatste zouden dus behalve Lancia ook Fiat, Alfa Romeo en misschien wel Jeep varianten kunnen worden gebouwd. Een andere wat meer ‘wishful’ vermoeden die we hebben, is dat het zou gaan om een niche middensegment sportwagen voor Alfa Romeo, Lancia en Abarth. Graag met achterwielaandrijving en tot stand gekomen dankzij de samenwerking met wat Japanse vrienden… 

In ieder geval zijn de eerste berichten goed en concreet. We verwachten meer nieuws hierover rond de 4e november.

2 gedachten over “Grugliasco bouwt 2 modellen vanaf 2011

  • 24 oktober 2009 om 11:14
    Permalink

    Ik ben heel erg benieuwd naar het topmodel dat hier van de band zal rollen!

    Beantwoorden
  • 24 oktober 2009 om 11:29
    Permalink

    Ik denk dat het om een full size LX Evo platform zal gaan. Wellicht dat hier de concurrenten voor de 7- serie gemaakt gaan worden?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.