De FGA micro citycar is uitgesteld

City Lancia

Vorig jaar maakten wij deze schets bij het horen van wat wij later zouden zien als crisisbestendig nieuws. Niets is minder waar.

Want FGA zou onder de Panda, Ypsilon en 500 haar gamma nóg verder naar beneden uitbreiden. Een slimme economische zet dachten wij. Maar in deze crisis is klein niet zomaar een garantie op een verkoophit. De klant wil namelijk het liefst dat de ultieme crisisauto niet alleen zuinig en voordelig is, maar vooral ook ruim. Om diezelfde reden laat men vandaag de dag de Smart en de Toyota IQ ook links liggen.

Het offensief dat FGA in de pijplijn had is volgens de laatste geruchten dan ook op de langere baan geschoven. Ondanks dat verschillende testauto’s reeds op de openbare weg  zijn gesignaleerd. Lancia en Fiat (‘Topolino’) zouden beide een ultra compacte variant op de markt brengen, die onder andere door een nieuwe FPT 2 cilinder motor voortgestuwd zou worden. Achterin zouden de eventuele passagiers zelfs boven de achterwielen komen te zitten, om zo de auto zo kort mogelijk te kunnen houden. In Servië zouden reeds de voorbereidingen van start zijn gegaan voor een nieuwe assemblagelijn waarop deze stadwagen samengesteld zou worden.

Geen FGA micro auto dus in 2010. Wel komt Alfa Romeo met de Milano (Genève), Lancia met de nieuwe Ypsilon (Parijs of Genève) en Fiat met een ruime maar economische nieuwe Multipla gezinswagen. Naar verwachting wordt dat een Crossover op het C-EVO platform.    

Toch tonen wij nog even onze tekening!

[nggallery id=79]

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.