Marchionne spreekt zich uit over de Servische kwestie

zastava

En dan bedoelen we natuurlijk niet al die mensonterende ellende uit de jaren ’90, maar de grote vraagtekens boven het hoofd van fabrikant Zastava waar we woensdagochtend over berichtten.

En daarom ontvingen we bij AutoEdizione amper 48 uur later een mail van FGA met het antwoord waar wij woensdag in onze berichtgeving nog op rekenden. Vroeger…toen sex nog vies was etc. en Fiat nog een oberekenbaar bedrijf, zou een dergelijke kwestie nauwelijks aandacht krijgen, met alle gevolgen vandien. Maar FGA is vandaag een nieuw concern dat zijn handelsbetrekkingen uitermate serieus neemt. Of het nu in Detroit is of Kragujevac.

Marchionne spreekt zich nu daarom uit over de reden waarom er dinsdag geen nieuw plan is getekend in het Servische industriestadje, zoals wel was afgesproken;

“De samenwerking tussen FGA en de Servische autobouwer blijft zonder onderbreking voortbestaan. Het Europese plan van het nieuwe FGA-Chrysler concern krijgt momenteel de volle aandacht nu in de VS het nodige is gedaan. De investeringen in Servië vormen daar een onderdeel van. Het plan voor de toekomstige platformen die daar gebouwd zullen worden, is een heel belangrijke dat een groot deel van de markten zal bedienen waarin wij opereren.

Wij bedanken president Tadic voor de ondersteuning en het geduld, dat zijn administratie heeft getoond in deze periode van vele concretiseringen. Eind volgende maand verwachten wij dan ook het een en ander officieel bekend te kunnen maken.”

Precies wat wij al hoopten. Marchionne’s club is gewoon te druk bezet momenteel, wat geen wonder is. Chrysler in Amerika, Italië en staatssteunkwesties, West en oost Europa, Rusland, China…, je zou er hondsdol van worden, vooral als je de marktcondities daarbij in ogenschouw neemt. Geen polemieken dus maar meer een kwestie van meer tijd gunnen. En dat het goed komt weten we wel zeker aangezien Tadic en Berlusconi elkaar morgen ontmoeten in Rome voor een handelsgesprekje. Dat gaat uiteindelijk toch altijd via politici en koninginnen. De vaststelling van bekendmakingen eind volgende maand, grijpen wij echter ook direct aan als een eventuele datum voor een plan van nieuwe/toekomstige Italiaanse producten in Europa en daarbuiten. Niet voor niets zien we in die periode ook de virtuele presentatie van de eerste vrucht op het nieuwe C-Evo platform.

We zien er naar uit meneer Marchionne.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.