De GTO komt terug!

FFX

Er is ergens een document gevonden, dat een inschrijfformulier bleek te zijn voor klanten van een zeer speciale Ferrari.

Het zou gaan om een speciale versie van de prachtige 599 Fiorano. De naam zou ‘599 GTO Limited Edition’ luiden. Een 599 Fiorano is een geweldige GT Ferrari om te zien en te rijden. Volgens ons is de Fiorano een granturismo die zo de boeken in mag, als het gaat om legendarische Ferrari’s. Dat geldt ook voor diverse modellen uit het verleden met de naam GTO. Daarom is een reïncarnatie van deze naamgeving op een mooie 599 Fiorano volgens ons helemaal op z’n plaats. We kunnen ook niet wachten, om te zien waar het hier in werkelijkheid om gaat, maar na het zien van de circuitversie van de Fiorano, de HGTE concept in Genève, is daar weinig fantasie voor nodig. Deze concept vormde natuurlijk vooral een voorbode voor wat komen gaat, als opvolging van de competitie varianten van de 575 Maranello. Iets tussen de standaard versie en deze HGTE in moet dan een droom-Ferrari opleveren die snel en prachtig is tegelijk. De GTO dus.

Het aantal pk’s van de heerlijke V12 die voorin ligt, zal oplopen richting de 700 pk. Bovendien zal die versie op dieet zijn geweest en tot 68 kilo lichter kunnen wegen dankzij het gebruik van veel carbon. Over een paar maanden zal de GTO aan klanten en dealers getoond worden. Volgens AutoEdizione is dit dé Ferrari die je het beste kunt kopen, indien je oude jaarslot dit jaar een gouden greep blijkt. Bovendien hoor je dan bij de ‘scuderia’ van il ‘Cavalino rampante’. 

In Zwitserland zien we begin volgend jaar deze speciale klanten editie op display. Net zo exclusief als een 8C Competizione coupé, want er zullen er maar 500 van gemaakt worden. Hij wordt ongeveer een kwart duurder dan de standaard Fiorano. En daar komt onze slurptax nog bij…

[nggallery id=103]

2 gedachten over “De GTO komt terug!

  • 21 november 2009 om 14:41
    Permalink

    Mooi om deze legendarische naam weer te gebruiken.

    Beantwoorden
  • 23 november 2009 om 17:41
    Permalink

    Maar betekend dit ook dat Ferrari de 599″GTO” gaat inzetten voor competitie?
    Als ze de naam “Omologata” immers eer willen aandoen tenminste.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.