Wat?!? Geen Milano?

Milano no

NewsFlash: Volgens een Italiaanse website heeft de FGA leiding gekozen voor een andere naam voor de nieuwe C segment Alfa Romeo.

Terwijl wij en de rest van de wereld al helemaal gewend zijn aan de naam Milano, en de globale vorm van de auto die daar bij hoort, lijkt er toch een grote verrassing aan te zitten komen. Of die ook aangenaam is moet nog blijken. Het besluit zou om verschillende redenen op de valreep genomen zijn. Het besluit zou trouwens vanavond nog genomen zijn (!). Een van de redenen is de ontmoeting van Marchionne volgende week dinsdag. De CEO zal dinsdag namelijk behalve een gesprek met de minister, ook het plan voor de komende 5 jaar presenteren en in dat plan staat ook de nieuwe Alfa die in Genève voor het eerst live te bewonderen zal zijn. Volgens insiders zou het te gevoelig liggen aangezien behalve Termini Imerese, de kwestie Arese bij verschillenden ook niet lekker zit. Om een auto dan de naam van een plaats te geven waaruit je vertrekt, zou dan niet gepast zijn.

Volgens ons is dat allemaal flauwe kul. Wat we wel weten, is dat hier meer aan de hand is en dat dit puur een strategische beslissing is op de valreep. Milano klinkt voor ons Nederlanders misschien prima, maar hoe hard zal een auto met zo’n naam in een lappendeken als Italië verkopen? Een Italiaan is immers vooral trots op zijn eigen stad en regio… en dat zit heel diep. Wordt hier een blunder voorkomen? Misschien wel aangezien de helft van alle Milano’s..eh whatever..op het schiereiland verkocht zullen worden.

Zolang dit maar niet betekent dat we voorlopig nog geen foto’s van deze lang..lang..laaaang verwachte Alfa gaan zien. Volgens boze tongen uit Turijn zal dat namelijk niet volgende week zijn. Zeker omdat men de naam nog moet bedenken…

8 gedachten over “Wat?!? Geen Milano?

  • 27 november 2009 om 23:24
    Permalink

    Toen ik het bericht “De ware sportsedan” doorgelezen had kwam ik de naam Milano tegen. Ik had al zo’n gevoel van wordt het de naam Milano wel.

    Beantwoorden
  • 28 november 2009 om 15:33
    Permalink

    Volgend jaar bestaat Alfa 100 jaar, ik verwacht dat je dat in de naam zaal terugvinden….

    Beantwoorden
  • 28 november 2009 om 20:19
    Permalink

    goed nieuws!!! Milano was veel te zacht en idd te plaats gebonden! Hoop dat ze met wat sterkers uit de hoek komen 😀

    Beantwoorden
  • 28 november 2009 om 21:42
    Permalink

    Als je de naam eeuw (100 jaar) naar het italiaans verplaats krijg je secolo. Klinkt niet echt.

    Beantwoorden
  • 29 november 2009 om 21:57
    Permalink

    het gerucht gaat dat het Giulietta gaat worden.

    Beantwoorden
  • 30 november 2009 om 08:23
    Permalink

    Als ze toch niet durven de naam Milano te gebruiken kunnen ze ook gelijk in een moeite de L in Alfa weghalen.
    Met Lombarda heeft Alfa Romeo ook niks meer te maken..

    Beantwoorden
  • 30 november 2009 om 11:13
    Permalink

    Infomotori suggereert gewoon “Alfa 149”
    Ben erg benieuwd wat we vandaag nog gaan mee maken. Ik denk helemaal niet – wel een enorme PR-flater … en een behoorlijke deceptie voor alle Alfa-liefhebbers 🙁

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.