Vakbondsman gooit olie op het vuur in zijn jacht op Marchionne

Carlo Pariani

Vakbondsleider Carlo Pariani van de FLM Uniti CUB (Federazione Lavoratori Metalmeccanici Uniti Confederazione Unitaria di Base), een bond voor metaalarbeiders, grijpt elke zin van Marchionne nu aan om zijn jacht op de CEO te kunnen voortzetten.

Deze vechtersbaas van een bond die bekend staat als linksradicaal en communistisch, speelt nu in op het de angst van velen. Namelijk dat enkele grote Italiaanse merken geofferd zouden worden voor het eigen belang van Sergio Marchionne’s plan. Aanleiding vormt het bericht over het bevriezen van de plannen voor Alfa Romeo in het hogere segment. Vakbondsleiders in Italië kunnen heel goed rekenen. Ook Pariani zegt dat 1+1 twee is. Lees hier een knap staaltje Italiaanse dramatiek van iemand die nog geloofd in de kracht van rode vaandels op een vol plein.

Volgens Pariani zou Marchionne en zijn FGA bezig zijn Italië leeg te roven op zoek naar geluk. Behalve de herstructurering van de fabrieken in Italië, is volgens Pariani de uistpraak van de herpositionering van Alfa Romeo en Lancia daar nu het levende bewijs van. Met name Alfa Romeo zou nu te grabbel worden gegooid. Als vervolgens 2+1 drie is, zou inderdaad Pomigliano d’Arco het volgende slachtoffer worden. Volgens Pariani is het uitblijven van grondige investeringen in Alfa Romeo en Lancia sinds jaar en dag en vooral nu, een teken aan de wand. Alfa Romeo zou volgens deze rode kemphaan straks voor een appel en een ei verkocht worden aan wie wil. Fiat zou de luxe merken willen dumpen en heeft ze alleen tijdelijk in leven gehouden om zelf als groep te kunnen groeien op weg naar een overname van een bedrijf als Chrysler. Volgens het inzicht van Pariani is Marchionne een dader en geen redder.  

Tuurlijk beste Carlo. Marchionne heeft inderdaad een glazen bol en heeft iedereen eigenlijk in het ootje genomen. Bij AutoEdizione gooien we het wat deze beweringen betreft op ‘Stalinistische’ waanzin dat geen hout snijdt.

3 gedachten over “Vakbondsman gooit olie op het vuur in zijn jacht op Marchionne

  • 3 december 2009 om 15:41
    Permalink

    Je kan het ook zien als een uiting van frustratie dat alle mogelijke plannen voor Alfa Romeo de afgelopen jaren steeds verder werden uitgesteld en bijgesteld.
    Iedereen zit inmiddels op het masterplan van Sergio te wachten.

    Daarnaast lezen de vakbonden ook de plannen mbt de fabrieken in Italia en de opmerkingen over de productie aldaar.

    Hopelijk kunnen we tegen de kerst nadere plannen omtrent Alfa Romeo vernemen.
    Inmiddels wapperen inderdaad de rode vakbondsvlaggen door heel Italie.

    Beantwoorden
  • 4 december 2009 om 03:21
    Permalink

    Daarnaast is zelfs een Fiat-trouw blad als Quattroruote naar buiten gekomen dat die investeringen voor/in Alfa Romeo’s grote auto’s bevroren zijn. En dat is nieuws waar maar heel weinig Alfisti blij van kunnen worden.

    Beantwoorden
  • 4 december 2009 om 09:10
    Permalink

    Toch lijkt het me een logisch besluit. Ik heb mezelf nl. altijd drie dingen afgevraagd de laatste tijd:

    Hoe komen ze op korte termijn aan een nieuw 300c platform dat er nog niet is? Hoe zorgen ze ervoor dat ie state of the art is op een manier dat Alfa Romeo er mee kan scoren zelfs in Europa?

    Hoe wil je dat betalen terwijl de markt nog steeds erg zwak is en Chrysler nog altijd noodlijdend?

    Conclusie het zou dom en onwenselijk zijn zou men Alfa Romeo tegen beter weten in vooruit duwen middels matige producten. Alfa zou dan technisch alleen kunnen concurreren met een achterwielaangedreven Hyundai i.p.v. met de nodige premium merken.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.