Di Montezemolo houdt de boel scherp tijdens kerstborrel

Montezemolo

Jaarlijks wordt er een uitgebreid kerstmaal gehouden voor iedereen die op Maranello werkt.

Dat is één van die onderdelen ten behoeve van het welzijn van wie bij Ferrari werkt. De kwaliteit van het eindproduct wordt gewaarborgd door bij de maker van dat product te beginnen. Daarom heeft Ferrari de mooiste productielokatie ter wereld. Mooi licht en plantengroen moeten de werknemers dagelijks het gevoel geven dat ze in de fabriekshal prima kunnen overleven. Maar al die gemoedelijkheid leidt niet tot gemakzucht. Ferrari wil namelijk alleen het beste. Dat blijkt wel uit de kerstspeech van opperhoofd Luca Cordero di Montezemolo. Zijn houding is ronduit Spartaans te noemen. Het beste wat de Italiaanse ondernemingsgeest te bieden heeft. Wellicht is dat de reden waarom de eerste man van Ferrari zo prima matched met de nummer 1 van FGA.

Dit jaar schoof men aan in de logistieke afdeling nabij het Fiorano circuit. En net als je denkt dat het met de komst van de 458 Italia samen met vele andere ontwikkelingen reden is om het glas te heffen opent Di Montezemolo met het volgende; “Het is een Ferrari onwaardig jaar geweest! En dat is misschien op vele fronten geheel verklaarbaar geweest, maar we hebben hier bij Ferrari een traditie dat we geen genoegen nemen met excuses. Niemand hier zal tevreden zijn met de resultaten. Dit jaar waren we bijna op geen enkel front de absolute nummer 1 en dat is recht tegen onze aard in. Maar iedereen hier heeft de drang om volgend jaar niet alleen het hoogste niveau te bereiken maar ook om weer te winnen! We hebben dit jaar bij tijd en wijle in het stof moeten bijten omdat we hier niet boven de werkelijkheid staan. Ook hier is de crisis voelbaar, maar tegelijkertijd zien we hieruit nieuwe kansen ontstaan. We moeten met vertrouwen en vol goede moed de toekomst dan ook tegemoet zien, zonder de oorsprong die Enzo Ferrari ons bracht ook maar 1 seconde te vergeten. Ik ben blij jullie hier allemaal te zien want de kracht van ons product zit ‘m in de mensen die het maken. Het is die kracht van het feit dat wij er allemaal flink de pee er in hebben als we niet winnen!”

Kijk ’that’s the spirit’ Luca. Die pasta moet wel verdiend worden en indutten tijdens de vakantiedagen is al helemaal niet de bedoeling. Di Montezemolo sprak zijn cavallerie besluitvaardig en streng toe. Dat is de kracht van Ferrari.

In de zaal zaten onder andere Giancarlo Fisichella en Luca Badoer die bedankt werden voor hun inzet in de F1. Dank ging ook uit naar de niet aanwezige Kimi Raikkonen die volgend seizoen weer achter het Rallystuurwiel kruipt waarmee hij groot is geworden. Alle eer ging naar Jeand Todt die vanaf 1993 zich in heeft gezet om Ferrari aan de top van de F1 te brengen en te houden. De Fransman is nu voorzitter van de FIA geworden.

Volgens di Montezemolo zal de Scuderia Ferrari volgend jaar weer uitermate competitief in het F1 kamp dankzij een nieuwe Ferrari waardige auto. “We zullen op topsterkte zijn met Felipe Massa en de komst van Alonso. En mede dankzij onze sponsoren zullen we het maximale kunnen leveren.”

Di Montzemolo sprak tot slot als voorzitter van de Telethon stichting ten bate van de bestrijding van spierdystrofie. De reden waarom de feestelijke samenkomst ook op de RAI werd uitgezonden. Ferrari heeft altijd een sterke band gehad als het hierom gaat, omdat Enzo’s zoon Dino Ferrari aan de gevolgen van deze slopende ziekte is overleden. Ferrari zal ook het komende jaar de stichting weer volop financieel ondersteunen. Di Montezemolo riep de mensen op hetzelfde te doen.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.