Lancia schittert bij Mount Fuji

Spectaculaire auto’s in een spectaculaire omgeving.

Als je een ultieme automobiel-belevenis wilt op een zeldzaam niveau. Dan ben je het beste af bij het merk Lancia in het land Japan. Deze opmerkelijke en over de hele wereld bekende Lanciaclub bestaat niet alleen uit zeer veel kenners met ook nog eens de mooiste Lancia’s, het weet ook nog eens precies waar Lancia echt voor staat. Op een van de meest magische plekken van het eiland werden in een oogverblindende winterse omgeving ruim 100 Lancia’s getoond. Tegen de prachtige achtergrond van de wereldberoemde vulkaan Fuji. Dat de Japanners hun hart totaal aan het merk hebben verloren blijkt ook uit de vele recente modellen die er te zien zijn. Van Lybra tot Thesis Een knap staaltje van totale toewijding, aangezien de meeste Japanse Lancia’s gewoon het stuur aan de linker kant hebben zitten. Japanners doen in dat geval dus geen praktische overweging ondanks dat er in dat land links gereden wordt. Lancia gaat voor alles. Lancia is het fijnste product wat een mens in de garage kan hebben staan. Als FGA Chryslers in Japan wil gaan verkopen, zou het er dus goed aan doen dit te heroverwegen. Want zelfs in dat geval zal menig Japanner de Amerikaanse variant laten staan in ruil voor een hoogwaardige Italiaanse auto. 

Jubileum Lancia’s waren dit jaar de Thema, Dedra en de Delta. Verder was er zo’n beetje alles wat een Lancia hart kan begeren. Van Aurelia tot Stratos, van Fulvia tot Trevi VX. Clarkson moet deze club gezien hebben tijdens de conclusie van het jaar; Lancia is het merk dat de meeste bijzonderheden op automobiel gebied voortbracht ooit. Voorzitter Sato Yoshihiko deed een soortgelijke verklaring tijdens de opening van de Lancia lunch.

Lancia is volgens AutoEdizione heerlijke geconcentreerde ‘autosap’ waar je heel zuinig op moet zijn. Wij zijn er gek op. Daarom verlangen we van FGA dat men ondanks fusies en nieuwe plannen, LANCIA hoog in het vaandel zal hebben.

[nggallery id=139]

3 gedachten over “Lancia schittert bij Mount Fuji

  • 22 december 2009 om 17:27
    Permalink

    Lancia is het fijnste product wat een mens in de garage kan hebben…

    klopt als een bus…
    …en die witte trevi volumex… ‘stupendo!’

    Beantwoorden
  • 23 december 2009 om 16:28
    Permalink

    Nou…., WD-40 is ook altijd een fijn product voor in de garage geweest. 🙂

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.