Lekker plaatjes kijken met kerst bij AutoEdizone!

En we willen alle AutoEdizione lezers dit plezier tijdens de vrije dagen gunnen middels het nostalgische genot van de ‘Scoop van toen’.

Er zullen uiteindelijk drie series te zien zijn bij ons, maar we beginnen met Alfa Romeo. Tenslotte is de Alfist misschien wel de meest melodramatische nostalgist. Het is dus niet voor niets dat we eerst deze bijzondere paparazzi plaatjes tonen, die door de jaren heen in diverse Italiaanse autobladen hebben gestaan. Sommige gaan heel ver terug en zijn daarom heel bijzonder. Andere zijn bijzonder omdat het een auto betreft die uiteindelijk niet op de markt kwam.

Wat te denken van een Sprint Spider op basis van de Sud. Ook opmerkelijk zijn de foto’s van Nissan Cherry’s op Balocco. Iedereen weet inmiddels wat daar ‘helaas’ uit voort kwam. Sommige prototypes van het merk uit Milaan zijn bewaard gebleven en ook in een van de 5 galleries van 20 foto’s te zien. En als je denkt dat de  huidige Giulietta het meest gekiekte Alfa prototype is, dan heb je het mis. Dat is namelijk eerder een Alfa Romeo die niet zo heel bekend is geworden is uiteindelijk omdat ie te laat kwam. Namelijk de grote ‘ongelukkige’ Alfa ‘Sei’ of 6, die al 10 jaar in ontwikkeling was toen deze uitkwam en daarom vaak vroegtijdig rondspookte. Wij vinden dat om die reden alleen al een fantastische Alfa. Wist je bijvoorbeeld dat de eerste 6 op scoopfoto’s al vierkante koplampen had terwijl de serie 2 die uiteindelijk pas kreeg? Ook prachtig zijn de vroege scoops van de Montreal. Wat moet dat de hoofden op hol hebben doen slaan destijds! De proefmodellen van toen werden duidelijk met meer moeite ingepakt dan tegenwoordig. Soms werd er een halve nieuwe carrosserie getimmerd om het geheel zo goed mogelijk geheim te houden. En soms plakte men zelfs andere merklogo’s op de auto om de boel te misleiden. Auto’s leken toen immers minder op elkaar en dus kostte het meer inspanning het geheel adequaat te verstoppen.

Fijne feestdagen namens AutoEdizione!

[nggallery id=141]

[nggallery id=142]

[nggallery id=143]

[nggallery id=144]

[nggallery id=145]

7 gedachten over “Lekker plaatjes kijken met kerst bij AutoEdizone!

  • 25 december 2009 om 09:15
    Permalink

    Boeiend om zo terug te kijken in de geschiedenis Mattia, bedankt.

    Beantwoorden
  • 25 december 2009 om 18:14
    Permalink

    De tekst bij enkelen 33’ers klopt volgens mij niet.
    Dat is toch echt de “serie 3” (S3) en niet de serie 2 zoals erbij staat? πŸ˜•

    Beantwoorden
  • 25 december 2009 om 23:03
    Permalink

    @6C Jordy:
    Dat dacht ik inderdaad ook, alleen zijn de S1 & 2 dusdanig meer met elkaar verwant dan de toen geheel herziene S3, dat de beschrijving van de foto’s daar van uit is gegaan.

    Klopt het dat ik de 156 in het overzicht niet tegengekomen ben? Deze mijlpaal mag natuurlijk ook niet vergeten worden in dit overzicht denk ik zo.. Of zijn daar weinig scoops van te vinden?

    Beantwoorden
  • 26 december 2009 om 10:06
    Permalink

    S3 is officieel geen s3 maar een update van s2 vandaar. πŸ˜‰ Ik weet nog dat de S2 uit kwam. Dat was een compleet nieuwe auto en werd gezien als een revolutionair model dat AR op een hoger plan zou helpen.

    Ik besef ook ineens dat ik een heel mooie alfa vergeten ben. De 156 is inderdaad altijd goed geheim gebleven. Maar ze zijn er wel hoor. Plaats gerust wat linkjes naar het plaatje. πŸ™‚

    Beantwoorden
  • 26 december 2009 om 17:47
    Permalink

    Nog steeds in de war volgens mij? πŸ™‚

    De S2 was een “update” van de S1. De S3 was grotendeels nieuw om gelijkenissen met de 164 te krijgen.
    Alleen de Sportwagon deelde nog achterlichten van de S2. (of S1,5 πŸ˜‰ )

    Beantwoorden
  • 26 december 2009 om 17:57
    Permalink

    alfaromeo33.nl is een mooie bron overigens, al is die site niet zo aktief meer helaas.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.