Lekker goedkoop op gas de winter door met Fiat

Gasbrandertje op ’t ijs, erwtensoepje op het gasvuur, gaskacheltje aan en Fiatje op aardgas, direct starten-lopen!

Aardgas en deze ouderwets echte winter zijn een prima twee-eenheid en daarom doet Fiat haar groene modellen die lopen op dit vloeibare goud in de aanbieding. Aardgas is natuurlijk super schoon en heeft echt de toekomst. Aardgas oftewel ‘Metano’ bestaat voor het grootste deel uit methaan. Hierdoor levert het per eenheid energie het minste kooldioxide, het gas dat helaas bijdraagt aan het broeikaseffect. Fiat Natural Power is dus niet alleen een statement maar ook een concrete bijdrage aan het milieu. Aardgasmotoren produceren minder verzurende emissies dan traditionele brandstoffen. De uitstoot van fijnstof deeltjes is bij auto’s op aardgas tot een minimum gereduceerd. De emissie van CO2 is per gereden kilometer tot een kwart lager dan bij benzine.

De Natural Power modellenlijn van Fiat, draagt bij aan de leidende positie van Fiat als groen merk. Al een paar jaar heeft Fiat de laagste gemiddelde CO2-uitstoot in Europa. Om de voertuigen ook in Nederland te stimuleren heeft Fiat, mede dankzij de vernieuwde belastingwetgeving, de prijzen van een aantal aardgasmodellen aangepast.

Personenauto Bijtelling Milieulabel Prijs 2010 Prijs 2009

Fiat Panda Panda                      20%                 B                      € 11.995                      € 12.995

Fiat Punto Evo Natural Power  20%            A                     € 15.995                      € 16.495

Bedrijfswagens Prijs 2010 ex bpm/btw

Fiat Fiorino Natural Power                                          € 12.495

Fiat Doblò Cargo Natural Power                                 € 14.295

Fiat Ducato Natural Power                                          € 30.330

Fiat Panda Panda

De Fiat Panda Panda is uitgerust met een 52 pk sterke 1.2 bi-fuel motor. De auto rijdt zowel op aardgas als benzine. In de bodem (afkomstig van de 4×4) zitten twee aparte aardgastanks. Omdat deze weggewerkt zijn, heeft de auto dezelfde binnen- en bagageruimte als de ‘gewone’ Panda (meer dan 200 liter met opgeklapte achterbank). De inhoud van de benzinetank is dezelfde 30 liter. De uitstoot van de Panda Panda is 113g CO2/km.

Fiat Punto Evo Natural Power

De motor van de Fiat Punto Evo op aardgas is niet alleen de meest ecologische bi-fuel motor in het B-segment (CO2-uitstoot van slechts 115 g/km), maar ook de goedkoopste met ‘running costs’ van minder dan 4 Euro per 100 km. De Fiat Punto Evo Natural Power is uitgerust met een 1.4 8v Fire motor (EURO5) en rijdt op zowel aardgas (CNG) als benzine. De twee CNG-tanks zijn weggewerkt in een tunnel (18 liter) in het midden van de auto en bij de bagageruimte (66 liter). De bagageruimte wordt hierdoor minimaal verkleind van 268 dm3 bij de benzine/dieselvariant naar 200 dm3 bij de CNG-versie.

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.