Officiële foto’s van de Bertone Pandion

We kwamen al eerder een schets tegen van het nieuwe concept van Bertone voor de komende show van Genève. Helaas duurt het nog ongeveer 3-weken voordat de deuren daar open gaan. Gelukkig kunnen we nu alvast zien hoe de Pandion er op foto’s uitziet. Pandion is  overigens een Latijnse benaming voor een voornamelijk in Noord Amerika voorkomende roofvogel. De deurlijn van de Pandion zijn een verwijzing naar de vleugels van de desbetreffende vogel, die naar boven geopend moeten worden.

Dit concept moet voor beide merken een beeld geven van de auto van de toekomst. Er is gebruik gemaakt van de techniek van de 8C Competizione, maar door het gebruik van koolstofvezel, weegt het 4,82 meter lange concept, slechts 1000 kilo. Het eerder getoonde interieur van afgelopen middag blijft dus voorlopig een redelijk mysterie. Werkt Bertone ook aan een productieversie samen met Alfa Romeo?

[nggallery id=203]

12 gedachten over “Officiële foto’s van de Bertone Pandion

  • 16 februari 2010 om 20:27
    Permalink

    Wat is dat nou voor AR logo op de velgen en motorkap?
    Zou dat die restyle zijn die wel / niet doorging?

    Beantwoorden
  • 17 februari 2010 om 16:04
    Permalink

    Euh had eerlijk gezegd een meer productierijpe concept verwacht, denk niet dat ze dit ooit in productie gaan nemen als vervanger van de Brera. Deze concept zou niet misstaan in de volgende transformers, lijkt er trouwens op dat die elk moment kan transformeren. Blijf erbij met de Brera hebben ze een unieke kans gemist om een echte sportwagen te maken, wat een design had die concept!!!

    Beantwoorden
  • 17 februari 2010 om 18:43
    Permalink

    Ik had ook een iet wat meer productierijpe concept verwacht. Dit gaat er volledig over. Trekt mij ook niet aan zulke onrealistische concepts. Ben benieuwd naar de andere concepts

    Beantwoorden
  • 18 februari 2010 om 00:14
    Permalink

    @Il Quadrifoglio: Daar zat ik ook aan te denken. Op alfaromeoportal.de speculeren ze op een concept voor de “169”, dat leek me eigenlijk wat onwaarschijnlijk…

    Beantwoorden
  • 18 februari 2010 om 09:18
    Permalink

    vind de achterkant te veel “lego knex technix”..

    de lijnen zijn best aardig.. maar zoals op een ander blog gelezen.. het is wel erg gejat van een of andere bmw efficientdynamics proto.. en het kan natuurlijk niet zo zijn dat de italianen zich moeten laten inspireren door een stel beierse boeren…

    Beantwoorden
  • 18 februari 2010 om 10:11
    Permalink

    Op het 3D filmpje zie je een Alfa coupé (Alleen de achterlichten zijn Alfa en de zijluchtinlaat van de 8C) die iedereen gemaakt kan hebben op z’n pc. De C stijl is ondanks het logo van Bertone tussendoor heel erg Zagato en onAlfa. Ik moet zeggen dat het ook een groot gebrek aan ontwerptalent toont aangezien het eigenlijk heel vlak is en geen filosofie toont die én met Alfa Romeo én met de designhuis ook maar iets te maken heeft. Het kan een nieuwe Lexus zijn.

    Ik denk dat gezien het lelijke gebruik van typografie het hier niet om het bedrijf zelf gaat die de boodschap uitdraagt. Mocht dit allemaal wél echt zijn, dan moet Alfa Romeo nog eens achter de oren krabben wat voor een opdrachten het allemaal weggeeften aan wie.

    (overigens dat vergelijk van de BMW met de Bertone vind ik echt domme praat van mensen die nasi ook altijd verwarren met paella. De enige overeenkomst is de witte kleur.)

    Beantwoorden
  • 18 februari 2010 om 23:47
    Permalink

    Zinloos designvoorstel, gewoon lelijk. Als je een echte sportauto wil bouwen, neem dan de Nuvola als uitgangspunt. Bloedmooi, en voorzien van echte Alfawaardige motoren en natuurlijk achterwielaandrijving zou m.i. kans hebben op succes.voorwaarde is topkwaliteit en goede rondetijden op de Nordschleife en je telt weer mee op het wereldtoneel van sportwagenbouwers.

    Beantwoorden
  • 18 februari 2010 om 23:57
    Permalink

    Ik zie er veel B.A.T. in.
    Dit zijn toch eigenlijk meer vrije studies waaruit hooguit een aantal lijnen of gimmicks worden overgenomen in design van productie modellen..

    Beantwoorden
  • 19 februari 2010 om 05:39
    Permalink

    De Youtube-coupe lijkt me een 3-deurs variant van die 169-concept in die krappe trailer van een jaar (of 2 jaar) terug.
    Vind de achterkant enige vergelijking tonen en de C-stijl lijkt wat op die van de MiTo.

    Plaatsing van de B-stijl baart me meer zorgen. Die verpest het design van de zijruiten nogal.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.