Marchionne: ‘2010 wordt doorbijten’

Na een stortvloed van positieve reacties, Italiaanse overwinningsdrang en opportunisme wijst Marchionne toch nog even op de reële feiten van vandaag.

De komende periode zal een behoorlijk moeilijke zijn herhaalt de CEO nog maar eens. Zeker 30% minder aantallen dan vorig jaar of meer. Dit liet hij eind vorige week weten tijdens de aanstelling van de nieuwe regionale president van Piemonte, Roberto Cota. Juist deze fase vanaf april tot december markeerde Marchionne als zwaar voor de Italiaans/Europese autobranche. Hiermee sluit hij aan op de voorlopige cijfers van het UNRAE; “Hopelijk is mijn voorspelling uiteindelijk 5% te negatief. In ieder geval komt het door het uitblijven van de staatssteun, dat er nu een structurele stevige daling zal plaatsvinden. De Italiaanse markt zal een leegloop qua klanten meemaken.”

Op de vraag of FGA werknemers ook tijdelijk thuis zullen komen te zitten door deze daling antwoordde Sergio Marchionne; “Misschien. We zullen vraag en aanbod zoveel mogelijk op peil proberen te houden. Hopelijk is het niet nodig omdat de markt tijdig weer aan zal trekken.”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.