Meer Persfoto’s Fiat Uno

Het strategische Braziliaanse autootje van Fiat, waar we al regelmatig melding van hebben gedaan, druppelt langzaam door in de media.

Persfoto’s lijken maar moeizaam geheim te kunnen blijven tot 4 mei, de datum van de introductie. De Uno zal een sterke speler moeten zijn op de opkomende markten. De auto komt in twee belangrijke vernieuwde benzinevarianten speciaal geschikt voor de markten waar men veel klanten hoopt te scoren; De 1.0 Fire (70pk) en de 1.4 (85 en 100pk) Fire. Beide zullen in ‘Flex Fuel’ versie verkrijgbaar zijn aangezien in Zuid Amerika niet alleen op aardolie gestookt wordt. Het schijnt dat Fiat heeft overwogen om er al MultiAir-techniek in toe te passen, maar dat is wegens een te hoog kostenplaatje niet door gegaan. In de toekomst is dat dus wel een mogelijke logische stap.

Op de foto’s zie je de wat completere Attractive  uitvoering en de offroad-achtige looks van de ‘Way’. Hoewel je zou verwachten dat het alleen voor deze laatste geldt, zie je duidelijk dat alle varianten nogal hoog op de wielen staan. Een bewuste keus van de fabrikant, aangezien veel van de toekomstige landen waar de Uno uit zal komen, nogal slechte verharde en onverharde wegen kennen.

De auto is qua uiterlijk een echte ‘Fiat mix’ geworden. We zien de huidige Panda in de algehele vorm en de oude in sommige leuke details. De achterzijde heeft weer veel weg van de Punto. Het Spartaanse uiterlijk heeft vooral economische redenen. Een auto die eenvoudig en goedkoop te bouwen en te onderhouden is. De Uno is 20 cm langer dan de huidige Panda. We zien hierdoor alvast hoe lang de volgende Panda gaat worden die volgend jaar uit zal komen.

[nggallery id=303]

Een gedachte over “Meer Persfoto’s Fiat Uno

  • 26 april 2010 om 13:27
    Permalink

    70 PK uit eeen 1 liter motor is ook nog steeds niets slecht!!!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.