‘Le Mans’ versie P4/5 op basis van F430 Scuderia

De auto van je dromen laten ontwerpen en kopen is één ding, maar er mee gaan racen op de Nürburgring in een echte wedstrijd is nog net dat stapje verder.

Er zijn maar weinig stervelingen die dat kunnen realiseren op onze aardkloot, maar P4/5 eigenaar Jim Glickenhaus is er zo eentje. Zijn droomwens stopt namelijk niet bij het etaleren van zijn exotische creatie van Pininfarina op basis van de Enzo. Volgend jaar gaat namelijk een nieuwe wens in vervulling voor de Amerikaanse Ferrari verzamelaar. Dan zal hij namelijk met een raceversie P4/5 op basis van een F430 Scuderia aan de start verschijnen van de 24 uurs race van Nürburg. En dan niet in een recreanten wedstrijdje, nee gewoon voor het ‘echie’. De wedstrijd uitrusting van het onderstel is uiteraard die van een F430 GT2. De huid van wat we gemakshalve maar volgens goede Ferrari traditie ‘Le Mans’ versie noemen, is van carbon en oogt gelijk aan de P4/5 die al bij Glickenhaus thuis staat. Na de wedstrijd zal de wedstrijdauto volgens de steenrijke eigenaar omgebouwd worden tot straatversie en kan deze mooi geparkeerd worden naast het oorspronkelijke ontwerp uit 2006.

Ach ja, je bent verzamelaar of je bent het niet zullen we maar zeggen.

[nggallery id=413]

3 gedachten over “‘Le Mans’ versie P4/5 op basis van F430 Scuderia

  • 4 augustus 2010 om 16:06
    Permalink

    Op Italiaspeed staat dat de race versie door N-Technology wordt gebouwd. Het bedrijf dat de Alfa Romeo 156 succesvol in de tourwagenraces inzette en op dit moment de eerste overwinning met de Porsche Panamera binnen heeft gehaald.

    Daar zit heel wat know how om deze auto goed voor te bereiden.
    De Ferrari 430 Scuderia is een heel succesvolle GT2 racer gebleken de afgelopen jaren.

    Ben wel benieuwd wie de teamgenoten van Jim worden want 24 uur in zijn eentje rijden is volgens reglement niet mogelijk.
    Ook moet hij nog wel wat ervaring op de Ring opdoen dus wie weet komend jaar te zien bij de VLN races?

    Beantwoorden
  • 4 augustus 2010 om 19:35
    Permalink

    Zo te zien gaat ie Competizione heten?
    Dat heeft voor mij een heel andere betekenis sinds een paar jaar 🙂

    Beantwoorden
  • 5 augustus 2010 om 08:18
    Permalink

    Dit wordt dan wel een Competizione die aan competizione doet.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.