Nieuw logo voor De Tomaso

De plannen zijn groot met het nieuwe De Tomaso. Voor de reïncarnatie van het bedrijf heeft ontwerper, Peter Arnell, het oude logo wat opgefrist. Het oude logo was overigens niets meer dan de symbolen van dieren die de familie, De Tomaso, in het bezit had. Het nieuwe logo is een ‘d’ en ’t’ die gestretcht langs de verticale as gespiegeld zijn.

De Tomaso verwacht jaarlijks 8000 auto’s te gaan produceren. Het merk zal op de komende motorshow van Genève het eerste model presenteren. Helaas zal het ook deze keer geheel in de trend om een Suv gaan.

5 gedachten over “Nieuw logo voor De Tomaso

  • 11 augustus 2010 om 20:02
    Permalink

    —UPDATE—

    We hebben momenteel last van een technische storing. Daardoor kan het gebeuren dat we niet altijd online zijn. Ook comments kunnen onbedoeld verdwijnen. We hopen dit zsm opgelost te hebben.

    Beantwoorden
  • 11 augustus 2010 om 20:05
    Permalink

    Hoewel het oude logo inderdaad wel een lichte update kon gebruiken vind ik het nieuwe logo maar niets.

    Het doet wat denken aan het logo van het Indische DC design zie: http://www.dcdesign.co.in

    En waarom een oude merknaam opkopen om er dan het meest herkenbare en waardevolle onderdeel, het logo, niet van te hergebruiken?

    Dan kan je evengoed zoals diRisio een nieuwe merknaam introduceren.

    Hoewel het nieuwe en het oude De Tomaso inderdaad niets met elkaar te maken hebben zullen de mensen nu nog minder snel de associatie tussen beiden maken. En dat kan toch de bedoeling niet zijn geweest.

    Beantwoorden
  • 12 augustus 2010 om 11:28
    Permalink

    Mee eens, Il Fiammingo…

    De weinige mensen die ’t merk nog kennen en liefhebben zullen gruwelen bij de zoveelste verkwanseling van dit erfgoed.

    Daar waar zij hopen op ’n moderne interpretatie van de Vallelunga komt men met ’n SUV aanzetten. Zónder één van de mooiste logo’s aller tijden! Ik mag toch hopen dat de Russische vrienden van UAZ er NIETS mee te maken hebben…

    Helaas dus geen nieuwe Deauville, indertijd toch hét alternatief voor de Quattroporte. Die laatste is gelukkig wél succesvol gereincarneerd.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.