Wordt er aan een Alfa Romeo TZ3 Stradale gewerkt?

Dit jaar werd de TZ3 Corsa op het Villa ‘d Este voor het eerst aan het publiek getoond. De speciaal door Zagato gebouwde droomauto van de Duitser, Martin Kapp, gooide wereldwijd hoge ogen en riep nostalgische gevoelens op. De auto was namelijk de derde in de legendarische Tubolare Zagato reeks. Volgens diverse geruchten wordt er nu aan een straatversie van deze auto gewerkt, de Stradale.  Er is nauwelijks informatie bekend rond dit eventuele project, maar meteen wordt het woord homologatie op diverse fora gefluisterd. Wat overeen lijkt te komen met het eerdere bericht dat Alfa Romeo terug zou keren op de circuits.

Of dit een project van Alfa Romeo zelf is, of gewoon een project van een kapitaalkrachtige liefhebber moeten we nog afwachten. We zullen het in ieder geval nauwlettend gaan volgen.

[nggallery id=477]

4 gedachten over “Wordt er aan een Alfa Romeo TZ3 Stradale gewerkt?

  • 17 oktober 2010 om 18:49
    Permalink

    Dat word een leuk project omdat de TZ3 eigenlijk een Gillet Vertigo is en geen 8C basis.

    Dus ik ben heel benieuwd welke auto als basis ze daarvoor gaan gebruiken of misschien dat er een totaal nieuwe basis gaat komen zeker als het Alfa Romeo zelf is. Las gisteren dat Alfa Romeo gaat samenwerken met KTM.

    Ciao

    Squadra

    Beantwoorden
  • 17 oktober 2010 om 22:28
    Permalink

    Binnen Fiat is er al een samenwerking met KTM via Abarth. Maar ik kan mij niet voorstellen dat KTM een betere technische know how in huis heeft als het gaat om bodemplaten dan Fiat zelf.

    Beantwoorden
  • 20 oktober 2010 om 14:35
    Permalink

    Martin Kapp heeft zelf altijd al aangegeven een raceklasse met de TZ-3 op te willen zetten dus het is niet zo verrassend dat er een homologatieserie gebouwd zou gaan worden. En zoals Squadra aangeeft bevat de TZ-3 vel elementen van de Gillet. Denk hierbij ook aan remmen en de (sequentiële) versnellingsbak. Race-experience is er voor een gedeelte dus al.

    Ik hoop dat dit project van de grond komt, de TZ-3 klonk op Zandvoort geweldig!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.