Andrea Formica na 1 jaar alweer weg bij Fiat

Andrea Formica

Andrea Formica vertrekt alweer uit Turijn, na amper een jaar als hoofd van de verkoopafdeling gewerkt te hebben. Een jaar geleden (september 2010) schreven we hoe hij als wonderboy van Toyota, de juiste man op de juiste plaats zou zijn. Helaas is dit niet het geval blijkt vandaag. Op de AutoRai wilde de Italiaan de pers al niet te woord staan (foto) en waarschijnlijk was dit omdat hij weinig te vertellen had… Zijn visie bleek te bleek. De opvolger van Lorenzo Sistino heeft geen vuist kunnen maken tijdens deze moeizame tijden, waarin Fiat’s Europese verkopen gemiddeld alleen maar teruglopen. Zijn voorganger weet meer van wanten en doet het inmiddels erg goed bij Fiat Professional. Sterker nog, Fiat vind Sistino zo goed, dat hij gewoon weer terug mag naar zijn oude stekkie. Dat is nog niet officieel maar het gerucht komt inmiddels van binnenuit Diego Pistone zou Lorenzo Sistino (foto onder) vervangen bij de divisie voor landbouwmachines en vrachtwagens.

Sistino zal vermoedelijk nauw samenwerken met veteraan Gianni Coda. Fiat staat voor de grote uitdaging om op ons continent weer terreinwinst te gaan boeken. Fiat begint dus met nieuwe modellen als de Ypsilon en de Panda….en een nieuwe CEO.

Lorenzo Sistino

3 gedachten over “Andrea Formica na 1 jaar alweer weg bij Fiat

  • 30 augustus 2011 om 21:30
    Permalink

    Formica was helemaal geen wonderboy van Toyota. Ik ken mensen die met hem hebben samengewerkt en hij had alles te danken aan zijn medewerkers. Zelf was hij een luchtbel die wél met de verdiensten ging lopen. Net goed dat ze hem hebben buitengeschopt. Marchionne weet sneller dan Toyota wat voor vlees hij in de kuip heeft.

    Beantwoorden
  • 31 augustus 2011 om 07:24
    Permalink

    Ik vond zijn aanstelling al eigenaardig een jaar geleden omdat ik wist wat voor iemand dat hij was. En kijk, hij heeft er ook niks van gebakken. Toegegeven, de omstandigheden waren ook niet optimaal maar dat is nu eenmaal de uitdaging voor een goeie manager. Olivier Francois heeft in het verleden bvb wél de verkopen van Lancia op peil weten te houden ondanks het feit dat er jarenlang weinig nieuws was.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.