Fiat lanceert in 2012 een sedan in Peking

Fiat Berlina

Zoals onlangs aangekondigd gaat Fiat binnenkort auto’s in China produceren. Dit plan maakt deel uit van de grote inhaalslag die Marchionne op deze groeimarkt wil maken. Fiat heeft als doel gesteld om in 2014 ongeveer 300.000 auto’s te verkopen, wat een marktaandeel van 2% inhoudt. Gezien 40% van de Chinese markt uit C- en D- segment auto’s bestaat zal hier voorlopig vooral de focus op liggen. Deze modellen zullen lokaal in samenwerking met het Chinese Guangzhou geproduceerd worden. Al eerder probeerde Fiat zonder resultaat met het eveneens Chinese, Nanjing en Chery een dergelijke samenwerking aan te gaan.

Het eerste model dat uit deze samenwerking van van de band zal rollen, wordt in april 2012 op de motorshow van Peking onthuld. Het betreft hier een compacte D- segment sedan die op het Giulietta (C- Evo) platform gebouwd zal worden. Het model wordt naar verwachting ongeveer 4,5 meter lang en zal door de bekende 1.4 T- Jet, met of zonder Multiair aangedreven worden. Welke naam Fiat voor deze sedan zal gaan voeren is nog onbekend.

Een gedachte over “Fiat lanceert in 2012 een sedan in Peking

  • 29 september 2011 om 11:06
    Permalink

    Klinkt goed, impressie ziet er ook wel aardig uit. Meteen dat ding naar India en Rusland exporteren en wie weet wordt het dan eens wat met Fiat in het oosten.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.