Laatste testrondjes voor elektrische Fiat 500 EV

Fiat 500 EV

Sergio Marchionne heeft het al een paar keer gezegd; de nieuwe elektrische Fiat 500 EV is bijna klaar voor een louter Amerikaanse marktintroductie. Vandaag zien we opnieuw scoopfoto’s die van de andere kant van de oceaan komen, wat maar weer bevestigt dat de komende tijd daar het meeste te gebeuren staat als het om nieuwe ontwikkelingen gaat. De 500 EV zullen we dus niet zo snel in het infrastructureel onsamenhangende Europa tegenkomen. In sommige delen van de VS is men er al klaar voor en volgens de Amerikaanse site Insideline wordt de niche Fiat de ideale tegenhanger, van minder modieuze elektrische auto’s van Japanse makelij (Nissan Leaf en Mitsubishi i-MiEV), die momenteel nog de markt aanvoeren in Amerika.

Fiat 500 EV scoop

Dat dit soort spionagekiekjes bijna geheel door de fabrikant zelf worden geregisseerd tegenwoordig, blijkt uit de opzichtige sticker op de achterruit met de letters ‘EV’ en het feit dat iemand op een bepaald moment de klep naar de stekkerdoos (240-Volt) is ‘vergeten’ dicht te doen. Begin volgend jaar zal Fiat met veel bombarie haar eerste volledig elektrische productie model introduceren. Een prijzig autootje dat een stuk meer zal kosten dan een basis 500 (rond de 35000 dollar). Voor dat geld schijn je in Amerika ook een veel grotere Leaf te kunnen aanschaffen. De Fiat zal dus meer iets zijn voor mode- én milieubewuste filmsterren zijn, die er nog een autootje bij willen voor op de eindeloze ‘driveway’ in Beverly Hills. De 500 EV zal  zo te zien goed te herkennen aan een iets andere bumperpartij.

3 gedachten over “Laatste testrondjes voor elektrische Fiat 500 EV

  • 21 oktober 2011 om 17:02
    Permalink

    Fiat heeft trouwens ooit begin jaren negentig al eens een elektrische Panda “Elletra” gehad. Op grijs kenteken, was ook geen plaats voor een achterbank.

    Beantwoorden
  • 21 oktober 2011 om 18:10
    Permalink

    Ik heb er toen zelf nog mee gereden….
    Achtebank er uit vol met accu’s. Maar het was wel een sensatie. 😆

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.