Italiaans ministerie van defensie wil Maserati Quattroporte

gepantserde Quattroporte

Er is in Italië deze dagen wat ophef over een gerucht dat het Italiaanse ministerie van defensie een aantal van 19 gepantserde nieuwe Maserati’s besteld zou hebben om de huidige Audi modellen te vervangen. In deze dagen waarin heel wat broekriemen worden aangehaald in Italië en het vertrouwen in de regering tot een nieuw dieptepunt is gedaald, valt het nogal in verkeerde aarde. Emanuele Fiano (PD) eist nu een spoeddebat en roept minister La Russa van defensie (die bekend staat als redelijk ‘recht door zee’) ter verantwoording; “Mijn vraag aan de minister is doodeenvoudig; Hoe kan een ministerie dat te midden van een heftige bezuiniging dat ten koste gaat van de Italiaanse burger, een dergelijke aankoop verantwoorden? Daarbij komt ook het feit dat het ministerie van defensie de afgelopen 3 jaar 2,5 miljard euro heeft moeten bezuinigen. Ik hoop dat de minister persoonlijk met een verklaring zal komen, waarom hij zulke dure auto’s met een hoog verbruik denkt te kunnen bestellen.”

Quattroporte president

Het eerste antwoord kwam echter van Claudio de Bertolis, secretaris generaal van defensie; “Deze auto’s lagen het meest voor de hand. Ze zijn besteld volgens de regels die in 2009-2010 golden. Het zijn speciale gepantserde auto’s die voldoen aan de voorschriften zoals die zijn opgesteld door een afdeling binnen het ministerie van binnenlandse zaken die ook over staatsveiligheid gaan. Deze modellen zullen voorgangers vervangen in de vorm van Lancia Thesis en Audi A6.

Het antwoord van de minister met de laagste stem van de wereld liet niet lang op zich wachten en was zoals gebruikelijk recht voor z’n raap; “Deze Maserati’s worden niet door mij en niet door leden van het kabinet gebruikt of door personeel. Ik vind het een wat vreemde rel, want deze verontwaardiging hadden ze beter kunnen tonen toen de Audi’s kwamen een aantal jaar geleden. De Maserati’s waren goedkoper in aanschaf en zijn bovendien Italiaans.” Wellicht had de minister bij de laatste opmerking een megakorting van FGA in gedachten. De Audi’s die eveneens onder Berlusconi besteld werden en een vorige generatie QP’s vervingen, zijn blijkbaar alweer aan vervanging toe.

6 gedachten over “Italiaans ministerie van defensie wil Maserati Quattroporte

  • 28 oktober 2011 om 15:07
    Permalink

    Ja kan wel er is nu een akkoord, dus laat maar rollen die euro’s 😛

    Beantwoorden
  • 28 oktober 2011 om 19:56
    Permalink

    sowieso raar dat berlusconi audi’s bestelde… Terecht dat nu weer italiaans wordt gereden!

    Beantwoorden
  • 30 oktober 2011 om 05:46
    Permalink

    Ach typisch Italiaans toch…
    Als je dan toch naar het slagveld moet dan maar met stijl.
    Ach en verder duur en hoog verbruik?
    Een beetje militair pantservoertuig kost en verbruikt veeeel meer.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.