De nieuwe Fiat Sedici MY2012

Sedici MY2012

Fiat presenteert vandaag de vernieuwde Sedici Model Year 2012. De behoorlijk populaire compacte SUV die in samenwerking met Suzuki in Hongarije tot stand komt, heeft een heel aantal wijzigingen ondergaan aan binnen- en buitenzijde. Bovendien is de Sedici iets goedkoper geworden met een instapprijs van 14.500 euro op de Italiaanse markt. Dat geldt dan voor de ‘4×2’ 1.6 16v met 120 pk in Dynamic uitvoering (standaard met climate control, radio/CD speler, verstralers, ESP en 4 airbags). De 4×4 begint bij 16.400 euro.

De Sedici heeft voortaan een nieuw soort zijspiegels met grijs-metallic lak, geïntegreerde richtingaanwijzers, standaard elektrisch verstelbaar en op de Emotion ook verwarmd. Op de foto zie je een nieuw stijlvol paars tintje met de naam ‘Viola Ribelle’. Op dezelfde persfoto’s zie je 16 inch lichtmetalen velgen in titanium-grijs die verkrijgbaar zijn op de Experience-versie. In het interieur zien we voor de Emotion een nieuwe sportieve grijze bekleding met ribbel (Grigio Elegante) en op de Experience vinden we zelfs lederen bekleding. De Sedici is dus verkrijgbaar als Dynamic, Emotion en Experience. In vergelijking met het voorgaande gamma is de Sedici nu altijd uitgerust met ESP (dus ook op de Dynamic), raam-Airbags, MP3 speler vanaf de Emotion, en een nieuw 5″ touchscreen met navigatiesysteem, plus CD/MP3, Bluetooth, USB-poort en iPhone/iPod bediening op de Experience.

Motorisch kun je uit twee motoren kiezen. Zoals gezegd de 1.6 16v benzine met 120 pk, maar ook de 2.0 16v MultiJet diesel met 135 pk.

[nggallery id=716]

4 gedachten over “De nieuwe Fiat Sedici MY2012

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.