Productiemodel Alfa Romeo 4C krijgt 300 pk en is bijna gelijk aan de concept

4C

Het productiemodel van de Alfa Romeo 4C zal qua cijfers uitblinken dankzij een vermogen van 300 pk uit de nieuwe generatie 1750 TBI en een zeer laag gewicht door de toepassing van carbon fiber (1/3) en hoogwaardig aluminium (2/3). Kortom het bericht dat je op deze maandagmorgen leest, gaat niet over nieuwe feiten, maar over een bevestiging van wat iedereen hoopte, met dank aan de vrijgegeven informatie van leidinggevend ingenieur Mauro Pierallini van FGA Europa.

De 4C zal ook qua uiterlijk nagenoeg gelijk blijven aan het concept en zelfs het basisidee voor het exotische dashboard zal voortleven op de exemplaren die vanaf eind 2012 gelimiteerd van de band zullen rollen. De nieuwe compacte racewagen van Alfa Romeo zal volgend jaar officieel aan publiek en pers gepresenteerd worden en staat begin 2013 bij de dealer. De 4C zal in ons land meer dan 60.000 euro kosten. De 4C luidt een mondiale comeback in van een prestigieus Italiaans merk, dat alleen het beste te bieden heeft op het gebied van sportiviteit. Ook de Amerikaanse (en Chinese) markt zal hier vanaf dag 1 getuige van kunnen zijn.

8 gedachten over “Productiemodel Alfa Romeo 4C krijgt 300 pk en is bijna gelijk aan de concept

  • 19 december 2011 om 12:24
    Permalink

    Eindelijk een bevestiging… Ik ben benieuwd naar het eindresultaat. Voor Alfa is het in ieder geval een publiekstrekker.

    Beantwoorden
  • 19 december 2011 om 12:35
    Permalink

    Goed nieuws dit echte bommetje op wielen. Als er nu ook nog een spider van komt is het helemaal mooi. Wellicht een IDee om deze wagen met verschillende versies uit te brengen. Als een 4C een 4C QV en 4C GTA. Ok een GT zal het niet worden meer alleen A, maar dat is zo kaal :). Of meer STA voor Small Turismo Alleggerita ipv Gran Turismo Alleggerita want echt Gran is hij niet :-D.

    Hoewel ik er als ik de cepter zou zwaaien ook een extra lichte extra vermogende 1.4 met 200+ PK biturbo in zou lepelen voor nog lager gewicht. En voor de diesel heads een 1.6 / 2.0JTDm2 met tri/Bi turbo met 200/240PK. Want ook op diesle gebied kan dit natuurlijk een ambassadeur zijn voor de hoogstaande FPT Diesel techniek. Waar je je niet voor hoeft te schamen leuk als Lemans karretje 😀 .

    Beantwoorden
  • 19 december 2011 om 12:39
    Permalink

    Yes!

    Dit is Alfa as it should be! Eindelijk weer een frisse verschijning in de klasse waar porsche rond rijdt met 300.000 uitgemelkte versies van de 911.
    En wat een alljezus verhouding prijs/PK!

    Gooi maar over hoop die markt!

    Beantwoorden
  • 19 december 2011 om 13:21
    Permalink

    Ook als hij 900kg gaat wegen is dat even goed nog 1 pk voor 3kg niet slecht. Maak er meteen ook een Q4 met aandrijving op de voorwielen door elkrto motoren. Om echt snel weg te komen.

    Beantwoorden
  • 21 december 2011 om 14:11
    Permalink

    De Alfa dealers zijn gered!!!
    Daar zitten de dealers pas echt op te wachten. Daar verkopen ze echt heel veel aantallen van.

    Beantwoorden
  • 21 december 2011 om 20:20
    Permalink

    @Dutchbird

    Met die insteek moet je sowieso al niet Alfa nemen in je showroom maar een Koreaans volumemerk kiezen, ik neem trouwens wel aan dat er wat meer marge op zo’n 4C zal zitten dan een MiTo. Voor een exclusief merk als Alfa zijn er eigenlijk te veel dealers in NL.

    Beantwoorden
  • 21 december 2011 om 21:23
    Permalink

    @San
    Ik weet het niet hoor, maar als jij, als Alfa Dealer een showroom en een werkplaats hebt (waar je veel in geinvesteerd hebt) met personeel dan moet je gewoon aantallen verkopen om je zaak draaiend te houden, of zie ik het helemaal verkeerd?
    En sinds wanneer is Alfa Romeo een exclusief merk? Alfa Romeo is een bijzonder merk, maar exclusief is het nooit geweest.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.