Dit is de nieuwe Ferrari F12 Berlinetta

F12 Berlinetta

De nieuwe Ferrari F12 Berlinetta is vandaag door het huis van Maranello aan de wereld gepresenteerd. Wat je hier ziet is een moderne interpretatie van een klassieke Italiaanse GT, die in staat is om ultieme prestaties neer te zetten. Daar waar de 599 nog slechts een poging was om successen uit het verleden te doen herleven, is de F12 Berlinetta de vervolmaking van deze missie. En niet alleen in cijfers, want de vormgeving maakt ook flink wat indruk. De F12 laat duidelijk wat familietrekjes zien van de FF en de 458 Italia, maar heeft ook een aanvallende totaal eigen stijl, dankzij een imposante grille, verrassende flanken en een zeer strak typisch Modenese achterzijde. Het smaakvolle interieur past geheel bij de huidige ontwerpkoers en heeft wat verrassende details zoals een leuke kleine display boven het dashboardkastje, zodat je als bijrijder helemaal mee kunt beleven met welke krachten je te maken hebt.

Ferrari flikt het opnieuw: De innovatiedrang druipt werkelijk van deze Berlinetta, maar Ferrari is nu ook in staat om goede resultaten uit het verleden er in terug te verwerken. Ook de badge GTO zou niet misstaan op dit model dat we in Genève gaan zien en dus hebben we een vermoeden over wat ons nog te wachten staat. In naamgeving zien we dat Ferrari nu kiest (sinds de FF) voor slimme meer eenvoudige aanduidingen, wat mogelijk een trend is voor de toekomst.

F12 interieur

De opvolger is compacter dan zijn voorganger en dat heeft alles te maken met de keuze om prestaties meer centraal te zetten dan op de 599 het geval was. Deze über-GT heeft een V12 van 740 pk (bij 8250 t/min) en gaat naar de 100 in een zuchtje van 3,1 seconden en top zit op maar liefst 340 km per uur. De max. koppel ligt op 690 Nm bij 6000 toeren per minuut en de GT weegt 1525 kilo (46% voor en 54% achter). Het moge duidelijk zijn dat de nieuweling de best presterende GT is op deze planeet. De maten zijn 4618 mm voor de lengte, 1942 mm voor de breedte en 1273 mm voor de hoogte. Qua verbruik kun je als gebruiker een gemiddelde halen van 15 liter per 100 km en de uitstoot is 350 g/km.

[nggallery id=776]

Wat vind jij van deze bolide?

Ferrari F12 Berlinetta is...

Bekijk de resultaten

Laden ... Laden ...

6 gedachten over “Dit is de nieuwe Ferrari F12 Berlinetta

  • 29 februari 2012 om 17:54
    Permalink

    Echt geweldig wat een kanon, Ferrari is echt steeds meer hightec ik zou dat graag ook willen terug zien bij Maserati en Alfa Romeo. Ik heb met de F458 gereden in Maranello en dat was echt onvergetelijk.

    Dus deze zal nog een stap verder zijn.

    Ciao

    Squadra

    Beantwoorden
  • 1 maart 2012 om 07:21
    Permalink

    Mooi en indrukwekkend. Ferrari heeft de concurrentie het nakijken gegegeven. Maar zoals squadra schrijft, zou ik ook dergelijke staaltjes willen terugzien bij Alfa en Maserati. Met een dergelijke superioriteit zouden ook Alfa’s en Maserati’s een zeer gewild en toonaangevend object worden.

    Ik vraag me bvb af waarom een Maserati Granturismo 500 kilo meer weegt dan deze ferrari. Ok, hij is iets langer maar toch…

    Beantwoorden
  • 1 maart 2012 om 07:23
    Permalink

    Trouwens, die brug in de middenconsole met de metertjes in hebben we voor het eerst gezien in de alfa 4C…

    Beantwoorden
  • 1 maart 2012 om 08:12
    Permalink

    Goed gezien Lusso, ook de leds in de koplampen zijn dezelfde als in mijn giulietta, designtaal ligt dichter bij elkaar dan je soms denkt.

    maar zonder gekheid, prachige wagen!

    Beantwoorden
  • 1 maart 2012 om 09:27
    Permalink

    @Lusso: heel simpel: de Maserati is van staal, de Ferrari van dure aluminiumlegeringen. En er moet toch een beetje onderscheid blijven tussen de twee merken. Overigens ben ik het wel met je eens dat Maserati (inmiddels) achterloopt op dit gebied.

    Maar die F12 Berlinetta: wat een schoonheid. Hoe langer ik ernaar kijk, hoe mooier ik ‘m vind. En ‘in het echt’ ongetwijfeld nog veel indrukwekkender.

    Beantwoorden
  • 1 maart 2012 om 21:22
    Permalink

    Ja deze auto moet in het echt bloed en bloed mooi zijn. Alfa Romeo en Maserati als die kunnen doorgroeien dan word Italie weer geweldig dat is het nu ook wel maar mijn god wat ze dan voor auto’s maken.

    Ciao

    Squadra de italianen kunnen nu als ze willen de top pakken en de beste auto’s ter wereld maken. En daar kan Alfa Romeo een hele grote rol in spelen samen met Maserati en Jeep. Ik vind dat Ferrari dat niveau inmiddels al heeft Maserati zal heel snel volgen en dan de rest hoop ik!!???

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.