Productie nieuwe Lancia Ypsilon in Polen neemt snel toe

Ypsilon productie2

Vanuit Polen komt vandaag de bevestiging dat de kleine Lancia inderdaad een veelbelovende verkoopstart ondergaat. De directeur van de fabriek in Tychy (Zdzisław Arlet) meldt zelfs dat de Ypsilon op de assemblagelijn net zo goed presteert als de populaire 500 en de Panda tijdens hun eerst productiemaanden. Momenteel rollen er al 460 stuks per dag van de band, wat voor een merk als Lancia een zeer hoog aantal is, gelet op de prestaties van de afgelopen jaren. Dat het snel kan gaan bewijst het feit dat de nieuwe Ypsilon nog maar een kleine maand verkrijgbaar is en nu al op een voorlopig einddoel afstevent van een dagelijkse productie van 500 stuks. Inmiddels hebben meer dan 13.000 klanten al een nieuwe Ypsilon besteld.

Ypsilon productie

De Lancia zal dus naar verwachting door deze grens heen gaan breken. Ook de huidige Panda en de 500 hebben in Tychy diverse records verbroken de afgelopen jaren. Alles wat uit deze fabriek komt lijkt dus succes verzekerd. Van de Panda rollen er nog altijd 1200 stuks per dag van de band en van de 500 zo’n 900 stuks. De investering die gemaakt werd om de productie van de vijfdeurs Ypsilon mogelijk te maken, bedraagt 450 miljoen euro. Hiervan zijn onder andere 100 nieuwe lasrobots geïnstalleerd. Vanaf dit najaar zal de productie van de Ypsilon met LPG installatie van start gaan, evenals die van de de rechts sturende (voor Groot Brittannië en Ierland) versie en de variant met automatische transmissie.

Ypsilon Tychy

 

5 gedachten over “Productie nieuwe Lancia Ypsilon in Polen neemt snel toe

  • 25 juli 2011 om 18:47
    Permalink

    Van mij mogen ze meer modellen in die noord Europese fabriek maken, daar komen veel goede en degelijke Fiats vandaan…succes verzekerd!

    Beantwoorden
  • 26 juli 2011 om 07:58
    Permalink

    Ja, de kwaliteit van de Panda en de 500 lijkt dik in orde (dat bewijzen duurzaamheidstests), dus dat belooft voor de Ypsilon.

    Ik vind hem nog altijd niet geslaagd (misschien moet ik er nog aan wennen), maar het is wel super dat de auto goed verkoopt natuurlijk. Dat geeft lancia weer wat levenskansen…

    Beantwoorden
  • 26 juli 2011 om 09:53
    Permalink

    Dat klinkt goed, dan hoef ik waarschijnlijk niet zo lang meer te wachten op mijn nieuwe Yp Gold. 😆

    Beantwoorden
  • 26 juli 2011 om 11:15
    Permalink

    Alles wat de Polen bouwen verandert in goud 😀

    Maar ik houd mijn hart vast voor de kwaliteit van de nieuwe Panda nu die weer door de ontevreden en zwaar over het paard getilde Italianen gebouwd moet gaan worden.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.