Sergio Marchionne neemt persoonlijk de leiding over Chrysler

Marchionne Chrysler

Sergio Marchionne is aangesteld als voorzitter van Chrysler. Door de herindeling van het hele management, was al te zien dat de vliegende keep in slobbertrui alle jetlags wel even zat was. Dat Marchionne dan vervolgens voor de VS en Canada kiest, is goed voor te stellen na redelijk wat turbulente jaren op het Italiaanse schiereiland. De strijd zonder einde tegen de vakbonden van zijn geboorteland eiste zo langzamerhand z’n tol. Marchionne vindt in John Elkann nu z’n gelijke, die dezelfde rol vervult vanuit Turijn. Onder Elkann neemt wat Europa (Afrika en Midden-Oosten) betreft een team van formaat nu de taken over en is Gianni Coda de grote inspirator en feitelijke vervanger van Marchionne.

Marchionne neemt het stokje over van Robert Kidder. Chrysler wordt met deze stap steeds meer Fiat. Naast Marchionne zelf zijn ook twee nieuwe Amerikaanse CEO’s aangesteld in de centrale directie (Leo Houle en John Lanaway) en zijn George Gosbee en Scott Stuart vertrokken naar respectievelijk CNH Global en Fiat Industrial.

Marchionne verklaarde voor de gelegenheid op papier dat Chrysler-Fiat op de goede weg is om uit te groeien tot een serieuze en vooral gezonde speler op de mondiale kaart van autobouwer.

Een gedachte over “Sergio Marchionne neemt persoonlijk de leiding over Chrysler

  • 7 september 2011 om 11:14
    Permalink

    en CNH Global staat in Nederland ingeschreven als N.V.
    het eerste kantoor is er al, nu Fiat nog.

    hier wat informatie:

    “CONTINUOUS TEXT of the Articles of Association of CNH Global N.V., with corporate seat in Amsterdam, after partial amendment to the Articles of Association, by deed executed before a deputy of G.J. Rooijens, as deputy of the vacant office of B.Th.
    Dérogée, at the time civil law notary in Rotterdam, on the thirteenth day of April two thousand and six.

    Ministerial declaration of no-objection dated the eleventh day of April two thousand and six, number N.V. 571060. “

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.