Fiat ‘Ellezero’ mogelijk ook als 4×4 en als Lancia

Fiat Ellezero

Project ‘Ellezero’ is een van Fiat’s best bewaarde geheimen waarvan inmiddels de productielijn al in Servië wordt opgebouwd. Bijna niemand wist tot nu toe iets zinnigs te melden over dit project, dat de Fiat groep aan grotere aantallen moet gaan helpen in West-Europa en Amerika. Strategisch gezien is deze middensegment Crossover, dat uiteindelijk ook in een grotere variant met zeven zitplaatsen op de markt zal verschijnen, een zeer belangrijk model voor de rijkere markten.

Vanaf de Balkan komt nu de bevestiging dat dit model van ongeveer 4,2 m lang in Genève zal debuteren en dat de Fiat vanaf mei ook in ons land bij de dealer moet staan. Fiat heeft de capaciteit om in Kragujevac uiteindelijk 200.000 stuks per jaar te bouwen. Het overgrote deel is bestemd voor de EU en een ander aanzienlijk deel reist af naar de VS. Instapmodellen hebben de TwinAir van 85 pk en de 1.3 MultiJet II van 95 pk onder de kap.

Om meer impact te hebben op deze moeilijke Westerse markten, zal er ook een Lancia/Chrysler versie van op de markt verschijnen (mogelijk de 7-zitter) met een geheel eigen karakter. Tevens is er nu ook voor het eerst sprake van de introductie van een 4×4 versie met een Off-road design. Al met al een serieus en niet te onderschatten project, dat ‘Ellezero’ (L0), wat Fiat vooral meer slagkracht moet geven op ons continent.

6 gedachten over “Fiat ‘Ellezero’ mogelijk ook als 4×4 en als Lancia

  • 5 december 2011 om 14:36
    Permalink

    30.000 is niet echt veel. Deze auto zou naast de Idea ook de Sedici en de Bravo op kunnen volgen.

    Beantwoorden
  • 5 december 2011 om 15:48
    Permalink

    Dit model heeft niet veel Lancia DNA. Tenzij ze een heel nieuwe carrosserievorm voorzien…

    Beantwoorden
  • 5 december 2011 om 16:05
    Permalink

    Ziet er goed uit, maar staat wel wat hoog op de pootjes. Dan bedoel ik niet een 4×4 off-road look, maar erg veel ruimte tussen wiel en spatbordrand. Waar is overigens dat 4e zijruitje waar eerder sprake van was?

    Beantwoorden
  • 6 december 2011 om 16:21
    Permalink

    Het is maar een impressie, in deze impressie zit nog een hoop Mini Crossman.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.