Nieuwe Fiat Punto kan ook een ontwerp van I.DE.A of Bertone worden

punto design

Volgens wat nieuwe uitgelekte informatie dat gisteren is vrijgekomen, zijn behalve Pininfarina ook de ontwerpbureau’s Bertone en I.DE.A Institute momenteel bezig met het indienen van voorstellen voor de volgende generatie Fiat Punto. Eind november schreven we nog dat Pininfarina de eindverantwoordelijkheid zal krijgen. Hoe dan ook, het ontwerp van de nieuwe B-segment Fiat (op B-Evo platform) zal een ontwerp krijgen dat uit Turijn zelf afkomstig zal zijn. Hieruit blijkt ook dat Fiat met iets origineels wil komen voor dit uiterst belangrijke model. Het is namelijk de eerste keer sinds lange tijd dat het designteam van Centro Stile, van Marchionne de opdracht krijgt om suggesties in te winnen buiten de deur.

Dat er alleen nog sprake is van een schetsfase, wil ook zeggen dat de nieuwe Punto pas tegen 2014 het daglicht zal zien en dat de fabriek van Melfi in de provincie Potenza het de komende twee jaar steeds rustiger zal krijgen. De huidige Punto is inmiddels een tweede evolutie van een eerste model dat ooit in 2006 geïntroduceerd werd met de naam Grande Punto.

3 gedachten over “Nieuwe Fiat Punto kan ook een ontwerp van I.DE.A of Bertone worden

  • 4 januari 2012 om 07:59
    Permalink

    Goed nieuws dat er terug wordt samengewerkt met de bekende designhuizen. Begrijpelijk, voor Fiat is dit een cruciaal segment waar ze de laatste jaren terrein hebben verloren.

    Beantwoorden
  • 5 januari 2012 om 18:17
    Permalink

    Hun modellen waren sowieso mooi, alleen vind ik het zo jammer en is niet alleen bij Fiat zo is dat men rechts een mistlamp monteerd en links een achteruitrijlicht. Dit staat gewoon niet in evenwicht.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.