Fiat gaat in de toekomst niet verder dan het C-segment

fiat segment

Marchionne is er vrij duidelijk over; Fiat wordt het merk van de compacte Italiaanse auto’s. Hij noemt de Croma die na een korte redelijk ongelukkige carrière in Europa weer met pensioen ging, een geweldige auto die maar geen potten kon breken. De Freemont die het erg goed doet, is weliswaar een soort vervanger, maar vormt ook het laatste hoofdstuk waarschijnlijk van dit formaat. Volgens de CEO zijn modellen vanaf het D-segment voortaan echt iets voor merken als Lancia, Alfa Romeo en Jeep. De C-segment sedan op basis van de Dodge Dart, die momenteel in China in ontwikkeling is, wordt waarschijnlijk het nieuwe topmodel van Fiat. Ook de nieuwe in Genève gepresenteerde 500L, mag zich straks (samen met een 500X SUV vanaf volgend jaar) tot de meer ruime Fiat’s scharen, vooral de 7-zits variant die er ook nog aankomt. Een slimme en logische conclusie van FGA, maar misschien wel een wat trieste dag voor mensen die net als ons altijd enthousiast werden van excentrieke zakelijke modellen uit het verleden als de 1800/2300, 125, 130, 132, 131, Argenta en Croma. Auto’s die vooral op initiatief van de Agnelli’s zelf tot stand kwamen.
Fiat 130
Majestueuze Fiat 130 met V6 Lampredi uit 1969

6 gedachten over “Fiat gaat in de toekomst niet verder dan het C-segment

  • 18 maart 2012 om 10:06
    Permalink

    @italned

    Ja lijkt me ook, de Journey zal zeker een opvolger krijgen. Maak dan ook weer een Freemont zodat huidige klantenkring niet naar een ander merk overstapt.

    Beantwoorden
  • 18 maart 2012 om 19:43
    Permalink

    Volgens mij niet hoor, want er komt een opvolger van de Bravo op den duur, een soort suv/crossover op Compact wide die gedeeld zal worden met Dodge in Amerika. Grotere SUV’s zullen enkel voor Jeep/Chrysler/Lancia weggelegd zijn en dus kost het geen klanten.Marchionne wil Dodge en Chrysler meer van elkaar scheiden dan tot nu toe het geval was. Dodge krijgt nog wel zwaardere sportwagens zoals Alfa Romeo die ook zal krijgen…hopelijk. Dodge zal een jonger publiek gaan aanspreken. Een model als de Journey zal dus tot het verleden gaanbehoren.

    Beantwoorden
  • 19 maart 2012 om 00:54
    Permalink

    Maar dan moet Lancia echt veel meer dealers in Europa krijgen! Want die Freemont verkoopt ook veel omdat er veel meer dealers van Fiat zijn dan Dodge!

    Beantwoorden
  • 19 maart 2012 om 04:11
    Permalink

    Bijna alle freemonts worden in Italië verkocht en bijn alle dealers in Italië verkopen ook Lancia 😉

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.