Fiat en Mazda mogelijk partners in Europa voor B-segment

Een Alfa Romeo Duetto Spider bouwen in samenwerking met Mazda, dat op dezelfde basis een nieuwe MX5 zal gaan bouwen, is volgens de informatie die Fiat heeft vrijgegeven vandaag niet het enige wat er in de pijplijn zit. Overigens willen we je wat dit nieuws van de dag betreft nog even verwijzen naar een mooi bericht van AutoEdizione uit 22 oktober 2009.

Sergio Marchionne noemt de strategische band met de firma uit Hiroshima een duurzame en kansrijke alliantie. De handtekening zal in de tweede helft van dit jaar worden gezet. Tot die tijd spreken de partijen verder over een strategische partnerschap voor de zaken in Europa. Die gaan namelijk voor zowel Fiat als Mazda niet helemaal naar wens, gezien de keiharde terugloop en de overcapaciteit. Marchionne heeft in Genève al laten weten dat hij voor de EU met name een partner zoekt, voor het bouwen van compacte auto’s in het grotere lage segment, oftewel het B-segment. Strategisch belangrijke opvolgers van Punto en MiTo, kunnen dan op winstgevende wijze worden gebouwd. Mazda verliest op dit moment veel terrein in Europa en Fiat kan de oplossing zijn met een hoop kostenbesparing als gevolg. Na ontkenningen over PSA en Opel hieromtrent, is het de kans dus reëel dat Mazda de officiële kandidaat is.

4 gedachten over “Fiat en Mazda mogelijk partners in Europa voor B-segment

  • 24 mei 2012 om 10:47
    Permalink

    Brr, daar haak ik toch af. Vorig jaar heb ik een paar dagen een mazda 2 mogen rijden als vervangende auto, en dat voegt niets, maar dan ook niets toe aan de mito. Ik zou zelfs durven beweren dat de enige reden waarom die 2 nog een beetje aardig rijdt is dat het stiekem gewoon een ford fiesta met zoom-zoom styling is.

    Als je dan denkt dat de 2 iets boeiends kan toevoegen aan de punto/mito, ga dan gewoon direct met Ford praten over de volgende Fiesta

    Beantwoorden
  • 24 mei 2012 om 11:54
    Permalink

    ik had honda,beter gevonden.
    bijv een nieuwe roadster,alla s2000,met de flair van alfa..

    Beantwoorden
  • 24 mei 2012 om 12:03
    Permalink

    Dag Vitorio, mogelijk zie je dat verkeerd: waar de (nieuwe) MX5 van waarde is voor Alfa (benchmark in zijn klasse), kan de basis van de MiTO en Punto van waarde zijn voor de 2. Ik denk niet dat Mazda daar enige waarde aan kan toevoegen – maar ik laat me graag door hen verrassen! 😉

    Beantwoorden
  • 24 mei 2012 om 12:12
    Permalink

    @Raaf,

    Goed punt, misschien dat mazda de samenwerking met ford gaat afbouwen en nu dus als de bliksem een nieuw platform nodig heeft voor de nieuwe 2, en dat alfa in ruil daarvoor de mx5 mag gebruiken voor de nieuwe spider.

    Als ze maar geen gekke dingen gaan doen met de nieuwe mito..

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.