Fiat 500L vanaf november in Nederland verkrijgbaar

De datum dat de Fiat 500L ook in Nederland verkrijgbaar zal zijn is bekend, namelijk vanaf november 2012. De auto is echter al eerder te zien, namelijk op Fiat’s eigen landelijke evenement ‘Italia a Zandvoort’ op 24 juni. Fiat maakt vaker gebruik van dit evenement, om mensen alvast kennis te laten maken met wat komen gaat. Aangezien de AutoRai slechts een keer per twee jaar is, is dit een handige manier om het Nederlandse publiek toch een preview te geven. De 500L is multifunctionele lifestyle gezinsauto van 4,14 m lang, dat behalve aantrekkelijke esthetische aspecten, ook vele zeer praktische eigenschappen heeft. Een waardige opvolger dus van de Multipla. De 500L zal in maar liefst 30 verschillende kleuren te krijgen zijn en zelfs in diverse kleurcombinaties. Technisch is de auto natuurlijk ook up-to-date dankzij motoren als de 1.3 MultiJet II met 85 pk en natuurlijk de TwinAir Turbo benzinemotor met 85 pk. Dat laatst moet ook heel goed te combineren zijn, aangezien de Punto die min of meer in hetzelfde segment valt, deze week opnieuw veel aantrekkingskracht bij ons heeft verworven met de TwinAir.

6 gedachten over “Fiat 500L vanaf november in Nederland verkrijgbaar

  • 25 mei 2012 om 14:23
    Permalink

    denk niet dat ie qua rijdynamiek de panda gaat evenaren.de panda is lichter,hele ander auto.
    mischien moet die twin air toch naar de 100 pk grens.

    Beantwoorden
  • 28 mei 2012 om 17:05
    Permalink

    Leuk met je gezin en sleurhut de bergen in 😛 , al ben ik benieuwd naar het gewicht. Misschien kan die ingenieur van Mazda nu eens langskomen, al wisten die Italianen vroeger alles van lichtgewicht versies. Countryman en bv C3 Picasso beginnen trouwens ook onder de 100pk.

    Beantwoorden
  • 28 mei 2012 om 19:51
    Permalink

    Dat is vreemd, maar 85pk in deze auto voor een 2 cilinder turbo benzine zou een beetje vreemd zijn.

    Let op het is een grote auto en dat zie je niet op de foto’s.

    Onderstaande motoren komen in de eerste introductie modellen:

    0.9 105 CV Gasoline
    1.4 95 CV Gasoline
    1.3 85 CV Diesel

    Groet William

    Beantwoorden
  • 30 mei 2012 om 23:12
    Permalink

    Waarom levert Fiat alleen maar van die kleine torretjes? Een 1.6 JTD of 1.4T MA zou toch uitstekend bij dit wagentje passen? Wordt zeker ook niet met TCT leverbaar?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.