Fiat 500L is ook klaar voor de Amerikaanse markt

In Amerika gaat alles op rolletjes voor Fiat, dus aarzelt het ook niet om de nieuwe 500L zo snel mogelijk naar de andere zijde van de oceaan te brengen. De in Servië gebouwde grote 500 is hier gespot in de buurt van San Francisco, waar waarschijnlijk een aanloop wordt genomen richting de commercialisatie en er dus bijvoorbeeld gewerkt wordt aan een eerste publiciteitsfilmpje (of persfoto’s zoals op de afbeelding boven en in de gallery te zien is). Bernal Heights om precies te zijn. Volgens een Amerikaans blog is afgelopen week op deze locatie een opname gedaan met een hoofdrol voor de 500L. ‘Supersize version of the tiny 500’ noemt men het in de VS.

De 500L die we hier zien is precies die ook al in Turijn wordt gespot deze dagen. Onze twijfel of dit model wel de Amerikaanse was, was dus ten onrechte. Hulde dus aan onze oplettende lezers die dit wel goed door hadden! Dit model onderscheidt zich door de geheel witte bumpers (waarvan de achterste iets verder naar achteren lijkt te steken) en stootstrips, reflectoren in de zijkant van de koplampen (mooi!), spiegels in chroom en een iets ingekorte nummerplaathouder aan de achterzijde. Onder de kap zien we een mooie 1.4 MultiAir. Het kan aan ons liggen, maar we vinden de 500L op z’n Amerikaans ineens een stukje stoerder en overtuigender overkomen op foto, dan de Europese. Dit model heeft hoe dan ook potentie en is duidelijk met de Amerikaanse markt in het achterhoofd door Centro Stile bedacht. De eerste Amerikaanse reacties op deze verschijning, zijn dan ook buitengewoon positief.

[nggallery id=878]

We bedanken onze Vlaamse lezer Kristof voor deze fantastische tip (keep them coming!). Dit is trouwens een link naar zijn smakelijke blog.

3 gedachten over “Fiat 500L is ook klaar voor de Amerikaanse markt

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.