FIAT overweegt verkoop Magneti Marelli componentendivisie

Magneti Marelli

De volledige overname van Chrysler door Fiat is nog lang geen vanzelfsprekendheid en daarom heeft Sergio Marchionne alvast aangekondigd, dat de verkoop van het winstgevende Magneti Marelli weleens de oplossing kan zijn. Lingotto’s aandeel in de firma uit Detroit, blijft vooralsnog steken op 58,5%.

Fiat SpA is nu nog volledig eigenaar van de grote Milanese componentendivisie met 35.000 werknemers wereldwijd. Het kwam al eens eerder ter sprake en nu lijkt dit reserveplan weer onderuit de la te worden gehaald. Er is namelijk een kans dat Fiat meer moet betalen voor de rest van het aandeel, dan oorspronkelijk is afgesproken. Marchionne zegt dat de firma in dat geval beter op safe kan spelen, omdat de overname van cruciaal belang is om te overleven.

Magneti Marelli2

9 gedachten over “FIAT overweegt verkoop Magneti Marelli componentendivisie

  • 17 december 2012 om 18:19
    Permalink

    Dat er urgentie bij is ten koste van MM, zijn idd de woorden van diverse kranten en niet die van Marchionne. Dat het een van de opties is, is idd wel waar en is eerder al ter sprake gekomen.

    Beantwoorden
  • 19 december 2012 om 00:47
    Permalink

    Goede zaak om MM te verkopen. Het is een relatief gezonden toeleverancier en brengt dus een flinke duit op. Bijkomende voordelen zijn dat MM wordt gedwongen concurrerender te zijn op prijs, kwaliteit en innovatie, omdat Fiat niet langer afhankelijk is van MM en ook met anderen in zee kan. Bovendien: liever een groter aandeel in een autofabrikant dan in een toeleverancier!
    Voordeel voor MM is dat ze een meer zelfstandige koers kunnen varen en minder afhankelijk zijn van de prestaties van Fiat.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.