Nieuwe Fiat Punto MY2013 als kat met 9 levens

Punto MY2013

Fiat gelooft nog altijd in de veelzijdigheid van de Punto en lanceert de editie 2013. Als je de B-segment Fiat op de weg ziet, is het nog altijd een frisse verschijning is, waar we als liefhebbers van het merk trots op kunnen zijn. Rationeel gezien weten we dat het feit dat deze auto al aan de zoveelste kleine evolutie toe is, vanwege de aanhoudende crisis voor Fiat op de Europese markt. Een volledig nieuw model uit Melfi, is daarom iets voor in de toekomst.

De Punto MY2013 is daarom een kleine update van de vorige jaar flink opgefriste compacte Fiat. We zien onder andere wat stijlkenmerken terugkomen, die we nog kennen van de aantrekkelijke MyLife variant uit 2011, met bijvoorbeeld de details in hoogglans zwart. Meer voor minder is dan ook de insteek, wat wat ons betreft een prima anti-crisis maatregel is. In Italië start de MY2013 als Easy en Lounge met drie of vijf portieren, 8 motoriseringen en 4 uitvoeringen (benzine, diesel, aardgas/CNG en LPG). De pakketten heten Comfort, Techno en Sport Look en zijn er dus 3.

Nieuw is ook de tint Arancio Sicilia (foto), wat qua naam uiteraard alles met een heerlijke bloedsinaasappel te maken heeft. Andere pastellakkleuren zijn Rosso Passione, Bianco Gelato en Blu Riviera. De metallic-kleuren zijn  Blu Mediterraneo, Verde Belvedere, Nero Tenore, Rosso Amore, Grigio Argento, Nero Vesuvio,  Blu Dipinto di Blu en Grigio Moda. De belangrijkste krachtbronnen zijn natuurlijk de tweecilinder TwinAir turbo en de 1.3 MultiJet turbodiesel.

In ons land is deze Punto er als Edizione Cool (geen initiatief van onze site) voor 17.295 euro. Dit is een rijke uitvoering met airconditioning, radio/cd-speler en een lederen stuurwiel met radiobediening en 15 inch lichtmetalen velgen. De MulitJet (vanaf 15.995 euro) heeft nu een uitstoot van 88 gram per km indien je ‘m besteld met standaard wielen. Net als bij de MiTo komt ie dan in aanmerking voor 14% bijtelling. De MultiJet en de TwinAir zijn altijd wegenbelastingvrij tot 2014.

6 gedachten over “Nieuwe Fiat Punto MY2013 als kat met 9 levens

  • 30 januari 2013 om 13:10
    Permalink

    @ilfiammingo

    Zo ouderwets ziet ie er toch niet uit 🙂 , de 147 liep 10 jaar. Kracht van sterke ontwerpen

    PSA en Renault hebben nieuwe auto’s in het B-segment gezet waarvan het succes nog maar afwachten is, wat is wijsheid in deze tijd. Ik vind de nieuwe Clio wel een leuke auto trouwens 😳

    Beantwoorden
  • 30 januari 2013 om 14:11
    Permalink

    Vanuit bepaalde hoeken vind ik de Clio er nogal rommelig uitzien qua design. Punto blijft de mooiste en das niet omdat ik bij Italiaans zweer :mrgreen:

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.