Productiestart Maserati Quattroporte emotionele gebeurtenis

QP productie1

Een luid applaus en zelfs tranen vloeiden over de wangen van de aanwezig werknemers van de Avvocato Giovanni Agnelli Maserati-fabriek te Turijn. Werknemers die na een lange onzekere tijd van meer dan 2 jaar eindelijk weer aan de slag kunnen. Iedereen was opgetogen en zichtbaar emotioneel, ook zij die lid zijn van de omstreden Fiom. Daarbij komen bemoedigende woorden van de CEO, dat iedereen weer aan het werk gezet zal worden, zelfs de 19 werknemers uit Pomigliano (leden van de Fiom), waar de laatste tijd veel om te doen is geweest. Dat laatste steekt de Fiom nogal, dat vandaag enkel reageerde met een nieuw dreigement aan het adres van Lingotto, indien uiteindelijk niet iedereen zal integreren, in tegenstelling tot wat Fiat vandaag heeft beloofd. In dat geval zullen er nieuwe landelijke acties volgen, waarbij de links-radicale bond kortere werkweken zal eisen.

QP productie2

Marchionne reageert vandaag op dit alles met een kort; “Laat ons metaalwerkers nu eens rustig onze handen uit de mouwen steken.” In de grondig vernieuwde fabriek te Grugliasco, wordt volgens het hoogwaardige WCM-principe gewerkt, waarmee deze locatie de tweede is in het land na Fabbrica Italia Pomigliano d’Arco. Hierna volgen ook Melfi en Mirafiori.

6 gedachten over “Productiestart Maserati Quattroporte emotionele gebeurtenis

  • 30 januari 2013 om 15:41
    Permalink

    WCM… het is term die FIAT waar klaarblijkelijk heel veel waarde aan hecht. Maar wat houdt het nu eigenlijk inhoudelijk in?

    Beantwoorden
  • 30 januari 2013 om 15:57
    Permalink

    Hoogste kwaliteit van productiewijze qua product en condities op de werkvloer (zero-error-zero-accident…of zoiets) hebben we al vaak over kunnen vertellen op deze site 😉 Vergelijkbaar met Toyota’s productiewijze en door Marchionne binnen Fiat geïntroduceerd in 2004. Gekeurd en genormeerd door een onafhankelijke Japanse deskundige en geen momentopname maar een continu proces volgens de bronzen, zilveren en gouden medaille. Het schijnt dat het gelauwerde VW een productiewijze heeft waar veel meer fouten in gemaakt worden, waardoor de auto’s uit die firma bv een stuk minder betrouwbaar en duurzaam zijn dan men wil geloven.

    Beantwoorden
  • 30 januari 2013 om 16:33
    Permalink

    WCM staat voor “World Class Manufacturing” Deze methode wordt in veel grote bedrijven toegepast.

    Beantwoorden
  • 30 januari 2013 om 18:09
    Permalink

    Ik las een keer dat Toyota niet in z’n nopjes was met prof. Yamashina, omdat hij als het ware de een geheim recept wereldkundig maakte.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.