Ford tevreden over samenwerking met Fiat

Ford Ka

Binnen Ford-kringen wordt al een tijdje gespeculeerd over een vroegtijdige breuk betreffende JV met Fiat SpA, rond de productie van de Ka in het Poolse Tychy. Daarvoor worden tal van redenen aangewend binnen de pers, inclusief een onwaarschijnlijk argument aangaande kwaliteitsissues. Dat terwijl de Polen binnen dezelfde moderne faciliteit ook de oerdegelijke Fiat 500 en Lancia Ypsilon bouwen. Aannemelijker zijn de twijfels over de rendabiliteit van de Ka, die enkel binnen Europa aan de man wordt gebracht.

Hoe het ook zij, Ford CEO Alan Mullaly heeft deze week vanuit Duitsland persoonlijk laten weten, zeer tevreden te zijn over de samenwerking met de firma van zijn goede collega Sergio Marchionne. De speculaties kunnen dus de kast in, want in Tychy zal gewoon aan de inmiddels bijna 5 jaar oude Ka gewerkt blijven worden in samenwerking met Lingotto. De Ford-baas noemt het tevens een economisch lucratieve coöperatie, dat ervoor zorgt dat Ford ook in het A-segment actief kan blijven. Met dank aan de hoogwaardige WCM-productie van Fiat, is het ook nog eens een prima product.

3 gedachten over “Ford tevreden over samenwerking met Fiat

  • 8 september 2013 om 08:54
    Permalink

    De Ka is enkel verkrijgbaar met B-label en dat is een flink nadeel t.o.v. de concurrentie, waaronder FIAT zelf. De auto heeft dringend een actualisatie nodig.

    Beantwoorden
  • 8 september 2013 om 10:04
    Permalink

    Wat is er met landbouw divisie van Ford gebeurd ? 😆

    Beantwoorden
  • 9 september 2013 om 11:21
    Permalink

    Kwaliteit huh neem aan dat allen de roestongevoeligheid al veel beter is dan de eerste Ka :mrgreen:

    Ford heeft een hele knappe driecilinder tegenwoordig, schroef die er dan in+faceliftje. Wordt het ook wat meer een Ford van als ze dat zo graag willen.
    Zal wel duurder motortje zijn dan de oerdegelijke FIRE maar wel schoner dus beter label.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.