Marchionne bezoekt Fiat-fabriek te Melfi

marchionne melfi

Vanmorgen landde bij de Fiat-fabriek van Melfi plots de helikopter van FCA CEO Sergio Marchionne. Het bezoek van de grote baas die weer steeds vaker in Italië te vinden is, heeft alles te maken met de productiestart van de nieuwe Jeep Renegade. Later dit jaar volgt ook de Fiat 500X, waardoor de grote fabriek in de provincie Potenza -waar ook de Punto nog gebouwd wordt- weer actiever is dan ooit tevoren. Het jaar 2014 wordt daarmee voor Melfi het jaar van goede hoop en aanzienlijk meer zekerheid voor de circa 5000 werknemers die hier op de loonlijst staan. Dit ondanks de aanhoudende zwakke koopkracht in Italië en de rest van de Europese markt. Marchionne is vanmiddag doorgevlogen naar de motorenfabriek in Pratola Serra. Eveneens voor een kort bezoek.

Marchionne keert sinds de aankondiging eind 2012 voor het eerst terug in de fabriek en ontmoet vanmiddag waarschijnlijk ook een deel van de werknemers rond de nieuwe assemblagelijn, die inmiddels in gereedheid is gebracht. Er zijn inmiddels ook geruchten over een derde nieuw model na het uitfaseren van de Punto, maar daarover zal voorlopig nog niet naar buiten komen is de verwachting.

pomigliano fabriek

Dat geldt wel voor de andere grote productiefaciliteit in Zuid-Italië, namelijk die van Pomigliano d’Arco waar de Panda van de band rolt. Daar gaan steeds meer stemmen op dat Fiat in mei een tweede model zal aankondigen, dat naast de Panda geproduceerd zal worden. Vandaag ontvangt men in de Giambattista Vico fabriek eveneens hoog bezoek, en wel in de persoon van Hajime Yamashina. De ‘WCM-goeroe’ heeft de geavanceerde Fiat-fabriek vorig jaar reeds de gouden medaille toegekend wat de productiekwaliteit betreft en zou vandaag voor een ‘routine bezoek’ langs zijn gekomen (aldus de directie van de fabriek in een officiële verklaring). Velen denken echter de Japanner die het World Class Manufacturing systeem over al ter wereld controleert, voor advies rond de uitbreiding is uitgenodigd door FCA.

Een gedachte over “Marchionne bezoekt Fiat-fabriek te Melfi

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.