Fiat groep heeft interesse in MV Agusta

MV Agusta

Fiat had toen VAG zich een paar jaar geleden over Ducati boog geen behoefte om ook een bod uit te brengen en dus eveneens eigenaar te worden van een nationaal motormerk. Nu kijkt men daar in Turijn en Detroit inmiddels heel anders tegenaan en lijkt er interesse te zijn in een ander prestigieus Italiaans motormerk, namelijk MV Agusta. De Italiaanse sportkrant Corriere dello Sport meldt dat vandaag plots in een opmerkelijk bericht.

Meccanica Verghera Agusta moet volgens deze berichtgeving de basis worden waaraan Alfa Romeo in de motorsport gelinkt zal worden. Alfa Romeo is reeds geruime tijd nauw betrokken bij de sportwereld van de snelle tweewielers, maar kan niet over een eigen merk beschikken zoals Audi dat met Ducati inmiddels doet. Er is een vermoeden dat Sergio Marchionne MV Agusta zal noemen tijdens de presentatie van het nieuwe industriƫle plan op 6 mei aanstaande.

MV Agusta2

Het motormerk uit het Lombardijse Varese (het plaatsje Schiranna aan het meer van Varese) staat voor verfijnde hoogwaardige klasse en beschikt reeds over 75 wereldtitels, wat het hoogste aantal is voor een Europees motormerk. Een prima affiche en instrument dus voor Fiat’s betrokkenheid in de motorsport. Inmiddels is MV Agusta na jarenlange afwezigheid teruggekeerd in de motorsport, nota bene met een overwinning in de Supersport klasse. De Franse coureur Cluzel won tijdens het WK in AustraliĆ«. Ook commercieel is MV Agusta een succes. Het familiebedrijf onder leiding van Giovanni Castiglioni noteert al een tijdje de nodige groeicijfers en doet vooral in Rusland ook goede zaken. Een volledige of gedeeltelijke overname door FCA, biedt ook kansen op de Amerikaanse markt. MV Agusta werkt momenteel enkel nog samen met Mercedes AMG, dat ook al betrokken was bij Ducati voordat concurrent Audi er mee vandoor ging.

MV Agusta3

10 gedachten over “Fiat groep heeft interesse in MV Agusta

  • 21 maart 2014 om 17:57
    Permalink

    Een Prachtig motormerk, maar staat wat mij betreft los van Alfa Romeo. Races als de Targa Florio, Mille Miglia, DTM en zelfs Formule 1, dat is de historie van Alfa Romeo. Please laat iemand er voor zorgen dat Alfa weer gaat echt racen ipv “show-rondjes” rijden! šŸ˜„

    Beantwoorden
  • 21 maart 2014 om 18:26
    Permalink

    Doen doen doen Sergio !!!! Dat zou werkelijk schitterend zijn. Het veilig stellen van Italiaans erfgoed (ook voordat de Duitsers er weer mee vandoor gaan), maar zich ook gaan richten op de tweewieler motorsport. Met een knipoog naar Lorenzo.

    Beantwoorden
  • 21 maart 2014 om 20:02
    Permalink

    Al was het alleen maar om veilig te stellen van de grijpgrage Duitsers die denken dat je charisma en heritage kunt kopen…

    Beantwoorden
  • 21 maart 2014 om 20:06
    Permalink

    @Fiat driver: Die sticker is er gelukkig allang af. Kwam mede door vertrek van Rossi, die later(2013) weer voor Yamaha is gaan rijden. Hoofdsponsor is nu Movistar.

    Beantwoorden
  • 21 maart 2014 om 21:02
    Permalink

    Iveco is nu sponsor van Yamaha motogp. Lorenzo’s heeft alleen een klein helmsticker aan de zijkant van z’n helm.

    Beantwoorden
  • 24 maart 2014 om 12:40
    Permalink

    Is dit wel verstandig? Meestal verandert datgene wat Fiat aanraakt nou niet per se in goud…

    Beantwoorden
  • 25 maart 2014 om 10:24
    Permalink

    Dit is het mooiste motormerk beter nog als Ducati. MV Augusta is een kleine fabriek met een prachtige Historie. De F4 is een van de mooiste motorfietsen ontwerpen gemaakt door de legendarische Massimo Tamburini. Deze man tekende ook de Ducati 916. Mocht je een MV Augusta willen de prijzen zijn nu nog lekker laag.

    Ciao

    Squadra

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.