Ferrari-top blijft komende jaren ongewijzigd

ferrari top

Luca Cordero di Montezemolo en Amedeo Felisa (links en rechts op de foto) blijven ook de komende jaar nog aan het roer van Ferrari. Dat werd gisteren bekendgemaakt tijdens een bestuursvergadering van het succesvolle merk uit Maranello dat ook het komende jaar naar verwachting financieel weer zal groeien. Dit ondanks het verlagen van het totale productieaantal. Andere bestuursleden die blijven zijn, nazaat Piero Ferrari, Al Mubarak Khaldoon Khalifa, Alfredo Altavilla, Eduardo Humberto Cue, Sergio Marchionne, Richard Palmer e Marco Piccinini. Daarbij vormen nu ook Harald J. Wester, Scott Garberding, Antonio Picca Piccon, Giorgio Fossati (als vervanger van Gianni Coda) Christopher Gent, Paolo Monferino en Lindsay Owen Jones onderdeel van dezelfde raad.

Vragen van de pers over Alfa Romeo werden niet beantwoord gister. Men wil niet vooruit lopen op de presentatie van het FCA-concern op 6 mei. Het Milanese merk is opnieuw veelbesproken in de pers deze dagen, nu vanuit Duitsland de bewering klinkt dat pas in 2017 het eerste nieuwe model van de band zal rollen en dat men in 2018 al een productieaantal van rond de 500.000 op jaarbasis wil bereiken.

4 gedachten over “Ferrari-top blijft komende jaren ongewijzigd

  • 25 maart 2014 om 12:34
    Permalink

    V.w.b. het bericht mbt AR, blijkt Autobild de aanstichter te zijn. Verschillende sites(autoblog / autovandaag etc.etc.), nemen het bericht klakkeloos over, en het geroeptoeter begint weer. Gelukkig weet A.E. hier juist mee om te gaan. 😉

    Beantwoorden
  • 25 maart 2014 om 12:53
    Permalink

    @Lusso: Inderdaad Paolo Pininfarina. Staat nu niet op de lijst.

    @Mirafiori: Het jaartal 2017 ligt industrieel gezien simpelweg te ver weg en een Spider als eerste model komt waarschijnlijk niet uit Cassino en lijkt ons niet het juiste seriematige model om na 4C en 4C Spider mee af te trappen. Een SUV uit Mirafiori is in dat geval veel waarschijnlijker. Maar ook de nieuwe D-evo RWD basis is al eerder productierijp. Als AB gelijk heeft, dan verbazen we ons over het feit dat er in Italië zelf niets bekend is over deze uitgelekte informatie die toch vooral de lokale industrie aangaat aangezien Alfa’s straks me name uit Italië komen.

    Beantwoorden
  • 25 maart 2014 om 15:59
    Permalink

    @Lancia4ever. Duidelijk. 2017 lijkt mij ook gewoon veel te ver weg, en verre van geloofwaardig. Lancering in de US heeft ook de prioriteit. We laten het maar voor wat het is, 6 mei komt al redelijk dichtbij.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.