Alfa Romeo 4C Spider start officieel in Detroit

4c spider america
De 4C Spider debuteert daar waar Alfa Romeo het meeste verwacht te kunnen bereiken, namelijk Amerika. Genève bleek het afgelopen jaar al niet interessant genoeg en nu zien we de definitieve versie van de open 4C op de autosalon in Detroit zich aan de wereld presenteren. De Spider heeft een geheel eigen oogstrelende look en moet dankzij een ander uitlaatsysteem (dual-mode Akrapovič) ook weer een iets ander geluid produceren dan de gesloten versie die we in Europa al kenden. De Amerikaanse versie van de coupé wordt overigens ook in de overzeese thuisbasis van FCA pal naast de Spider nogmaals gepresenteerd. De aluminium 1750 turbo, goed voor 136 pk/l, ligt uiteraard ook in dit model achter de stoelen.
[nggallery id=1081]

Het afneembare dakje is standaard van stof en zal op verzoek ook verkrijgbaar worden van carbon fiber. Zeer kenmerkend voor deze Amerikaanse versies van Coupé en Spider zijn uiteraard de koplampen geheel van glas, maar ook een zeer opvallende luchtinlaat met carbon fiber kap op de flank aan de bestuurders kant. Ook het interieur is anders, voorzien van leer op het dashboard met contrasterend stiksel en meer multimediale connectiviteit via Bluetooth, streaming Bluetooth, USB poort, iPos inteface, CD/MP3 lezer en een Alpine radio met toegang tot radio HD en SiriusXM radio dat een radio signaal oplevert van de hoogste kwaliteit. Nieuw is ook de kleur geel die we een paar dagen geleden al voor je wisten te vangen op het internet. Intern geldt dat voor de Tabacco kleur van het leer met zwart stiksel dat later dit jaar pas leverbaar wordt. In combinatie hiermee zal ook het dashboard en de binnenzijde van de portieren in twee tinten verkrijgbaar worden. Optioneel zijn verschillende details in carbon fiber voor bijvoorbeeld stuur en stoelen.

4c spider america3

Vier nieuwe soorten velgen worden er leverbaar in respectievelijk 17 inch voor en 18 inch achter en 18 inch voor en 19 inch achter. De remblokken zijn er in vier tinten, te weten zilver (standaard), rood, geel of zwart (op verzoek). De 4C Spider heeft 237 pk, een top van 257,5 km per uur en gaat van nul tot honderd in 4,1 seconden. De 1750 levert 350 Nm koppel waarvan 80% beschikbaar is bij 1700 t/min.

[nggallery id=1080]

2 gedachten over “Alfa Romeo 4C Spider start officieel in Detroit

  • 13 januari 2015 om 09:30
    Permalink

    De US versie zou ruim 100 kilo zwaarder worden wegens allerlei homologatie eisen was eerder het bericht. Verder zijn er zo lijkt het wat kilo’s gaan zitten in de aankleding van het interieur en de koplampen die niet langer van Carbon zijn. Hoe komt het dan dat zonder extra vermogen nog steeds dezelfde waarden worden opgegeven (sprint in 4.1″ en top van 258 km/h)?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.