Teaser nieuwe compacte Fiat sedan

compact sedan

Net als met de Viaggio destijds, kiest Fiat voor een teaser voordat het de nieuwe compacte sedan volledig toont. Dat laatste gebeurt in Istanbul eind deze maand, aangezien dat de belangrijkste markt vormt voor dit model dat ook door Fiat zelf nog geheimzinnig ‘compact sedan’ wordt genoemd. Of de kleine sedan ook naar Nederland komt is zeer onzeker gezien het beperkte afzetpotentieel. Wel heeft Fiat het voornemen om buiten Turkije wereldwijd nog minstens 40 markten aan te doen. Sommigen speculeren zelfs over de VS, waar de auto mogelijk een Dodge-logo zal dragen.

viaggio

En dat brengt ons weer bij de reeds genoemde Viaggio (foto boven) en de teaser hierboven. Want de nieuwe compacte vierdeurs lijkt veel overeenkomsten te gaan hebben met de op het platform van de Giulietta gebouwde grotere sedan die in China en de VS wordt geproduceerd. Een internationaal makkelijk te behappen stijl, die niet perse door en door Italiaans te noemen is. Kortom de nieuwe kleine sedan wordt net als z’n grotere broer vooral een handige multifunctionele auto, die op meerdere continenten inzetbaar is. Degelijk, modern, voldoende luxe en comfortabel, maar vooral ook niet te duur. Zet FCA de aanval in op Koreanen? Daar lijkt het wel wat op.

5 gedachten over “Teaser nieuwe compacte Fiat sedan

  • 9 mei 2015 om 08:58
    Permalink

    Nee, de Viaggio staat op een verlengd Giulietta platform dus is deze langer als ik me niet vergis. Deze nieuwe sedan is net zo lang als een 500X/L/Renegade.

    Beantwoorden
  • 9 mei 2015 om 10:01
    Permalink

    Als je ‘m in Nederland wilt verkopen moet je de bpm, wegenbelasting & bijtelling gunstig krijgen. Als het ding korter is als een Giulietta, dan zijn daar goede mogelijkheden voor.

    Beantwoorden
  • 9 mei 2015 om 11:01
    Permalink

    Waarom hebben ze nooit de Viaggio in bijvoorbeeld Turkije verkocht?! Import from China ok. Maar waarom niet?!

    Beantwoorden
  • 9 mei 2015 om 11:02
    Permalink

    Misschien bepaalde rechten.. Van alliantie partner.. Ok. Ik begrijp het:)

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.