Productieversie Fiat Aegea mét of zonder ‘snor’?

aegea

Toen we de Fiat Aegea concept, hierboven voor de fabriek in Bursa in de buitenlucht goed te zien, voor het eerste van de voorzijde bekeken, merkten we dat Lingotto naar een nieuw gezicht zoekt voor de modellen die geen 500-badge dragen. Een nieuwe grille waarvan het raster inmiddels ook al terug is te zien op de luchtinlaat van de vernieuwde 500 en met een beetje fantasie kun je de omtrek ook op een 124 Spider toepassen. Puik idee als jet het ons vraagt, maar Fiat zoekt al worstelend blijkbaar toch naar meer eenheid en consistentie voor het gamma en kiest voor de toevoeging van de meer herkenbare ‘snor’.

Dat laatste is goed terug te zien op de recente proefmodellen die deze weken zowel in Italië als Turkije rondrijden (foto onder). Hoewel er ook gecamoufleerde sedans te zien zijn geweest zónder snor (we maken even geen grappen over met of zonder snor en iets wat uit Turkije komt), vermoeden we dat Fiat de keuze nu definitief heeft gemaakt voor dat wat je hieronder ziet. Een goed idee denk je? De sedan zal als eerste getoond worden en wel op de IAA in Frankfurt. Een Europese marktintroductie volgt kort daarna. De stationwagon en de hatchback debuteren volgens regionaal directeur FCA Alfredo Altavilla op de salon van Genève in maart 2016. Welke naam er uiteindelijk op de achterkant van de auto komt te staan is nog volslagen onbekend.

aegea1

4 gedachten over “Productieversie Fiat Aegea mét of zonder ‘snor’?

  • 25 juli 2015 om 21:15
    Permalink

    Ik denk dat het gaat afhangen van welke versie/uitrustingsniveau je koopt.
    Vind de voorzijde van op de concept wel mooi.

    Beantwoorden
  • 26 juli 2015 om 09:00
    Permalink

    Het heeft wel iets die snor. Het is in ieder geval iets individueler dan een gewoon rooster met een embleem in het midden.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.