Alfa Romeo Giulia TI debuteert in New York

giulia q4

Een Italiaanse site meldt dat de Giulia 2.0 TBi die volgende week in New York (vanaf 25 maart) te zien zal zijn, de historische indicatie ‘TI’ zal hebben. De aanduiding Turismo Internazionale geeft elke Alfist al decennia lang een warm gevoel, omdat het een van de labels is die duidt op iets speciaals. Sportiviteit en schoonheid in een extra geraffineerd jasje. Ook in het recente verleden gebeurde dit nog, want wie kent de prachtige TI’s niet op basis van de 159. De Giulia TI is uitgerust met Q4 vierwielaandrijving en heeft 280 pk (400 Nm, 5,5 sec. van 0-100). Bij ons zal de extra gepeperde 2.0 uiteindelijk ook leverbaar worden. Overigens is het Q4 logo zoals we die van Maserati kennen ook gewoon nu duidelijk zichtbaar aanwezig op de Giulia (foto boven). FCA stoot deze initialen alles behalve af aan VAG en gebruikt het zelfs voor beide luxemerken.

giulia NY

Dit alles is gekoppeld aan een 8-traps gerobotiseerde automaat. Het Q4 systeem is gekoppeld aan de adaptieve systemen Alfa CDC en het bekende DNA, voor een optimale wegligging. De aanpassing van de hoeveelheid koppel onafhankelijk op elk wiel neemt slechts 150 milliseconde in beslag. Deze variant zal naast de Quadrifoglio een belangrijke rol spelen bij de introductie van de Giulia in Amerika. De 2.2 diesel zal daar voorlopig niet leverbaar zijn. Uiteraard is op de New York International Auto Show ook de Quadrifoglio te bewonderen (foto).

Inmiddels is door Alfa’s directie uitgesproken dat bij voldoende commercieel succes van de Giulia en de Stelvio, direct doorgepakt zal worden met de ontwikkeling van een E-segment sedan (Progetto 961) en SUV (Progetto 964) waarvan de namen nog onbekend zijn. Deze zullen beide in Turijn gebouwd worden. Beide komen tot stand op het modulaire platform van Alfa Romeo. Overigens zal de eerste hybride Alfa Romeo in 2017 al debuteren. De D-segment Giulia en Stelvio komen daar beide voor in aanmerking.

8 gedachten over “Alfa Romeo Giulia TI debuteert in New York

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.