Lancia K Limousine van Agnelli online te koop

Er zijn in de jaren ’90 meerdere Lancia K (Kappa) Limousines gebouwd voor de Italiaanse staat. Agnelli had er zelf ook eentje en die blijkt nu op Catawiki te koop te zijn aangeboden. De K Limousine bleek de ideale op olger van de Thema Limousine in 1997. De oerdegelijke en stijlvol gelijnde Kappa leende zich perfect voor deze verlengde klus, dat inmiddels al decennia lang een ware Lancia traditie is geworden.

Uitgerust met een krachtige 3.0 V6 en smaakvol afgewerkt door couturier Ermenegildo Zegna, die zich destijds vaker ontfermde over het luxe merk uit Turijn. Er is nog nauwelijks mee gereden (28.000 km) en na Agnelli hebben twee andere eigenaren er erg goed op gepast. In het jaar 2000 nam koningin Elisabeth van Engeland zelfs plaats achterin tijdens haar bezoek aan ItaliĆ«. In 2013 was dit exemplaar te zien tijdens de expositie over Agnelli’s auto’s in het Museo nazionale dell’Automobile in Turijn. Toch heeft al deze allure er niet voor gezorgd dat het geschatte prijskaartje boven de 39.000 euro komt. Een koopje dus. Er kan tot 27 april geboden worden.

3 gedachten over “Lancia K Limousine van Agnelli online te koop

  • 15 april 2017 om 11:58
    Permalink

    Mooie auto maar ik heb toch liever de Coupe met 2.4 20V

    Hele fijne reis coupe!

    Ciao

    Squadra

    Beantwoorden
  • 15 april 2017 om 12:56
    Permalink

    Doet mij denken aan een volgwagen achter een Lancia Thesis lijkwagen! Als ik ga dan zeker niet in een Benz, liever een Lancia Thesis of Maserati Ghibli lijkwagen!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.