Productie FCA Cassino erg lean mede dankzij Samsung

Cassino levert tegenwoordig perfectie met de productie van de Alfa Romeo Giulia en Stelvio en Samsung is daarbij een belangrijke partner. De optimalisatie van het productieproces vindt namelijk plaats met behulp van talloze technische snufjes van de Koreaanse fabrikant. Van de Smartwatch (Samsung Gear S3 Frontier) om de pols van werknemers (voor communicatie met de teamleiders) langs de assemblagelijn, tot tablets en (touchscreen) monitoren rondom de productie. Maar ook buiten de fabriek is Samsung techniek te vinden, in de vorm van zonnepanelen. Op deze wijze weet FCA een hoge kwaliteit en efficiëntie neer te zetten in deze moderne fabriek in de provincie Frosinone.

Deze productielocatie nabij een Benedictijnse abdij, zag het daglicht in 1972 en heeft tot nu toe meer dan 7,3 miljoen geproduceerde auto’s op z’n naam staan. Inmiddels is het terrein 2 miljoen vierkante meter groot, waarvan 530.000 overdekt. De fabriek is door de jaren heen meermalen gemoderniseerd en produceerde voornamelijk middensegment modellen van de Fiat-groep. Inmiddels telt het personeelsbestand 4300 koppen. Sinds de productiestart van de nieuwe Alfa Romeo’s is er een nieuw tijdperk ingeluid, schoolvoorbeeld voor de moderne Italiaanse auto-industrie.

6 gedachten over “Productie FCA Cassino erg lean mede dankzij Samsung

  • 18 mei 2017 om 11:21
    Permalink

    hightec komt uit Italie mooi hoor,nu die kwaliteit nog vertalen richting de klant!

    Ciao

    Squadra

    Beantwoorden
  • 18 mei 2017 om 16:06
    Permalink

    Voorlopig kunnen ze drie weken na bestelling bij mijn de dealer nog steeds niet aangeven wanneer mijn auto zal worden gemaakt/geleverd, in hun systeem staat alleen “in productie”. Misschien een idee dat ik dit live kan volgen?

    (sorry; wil gewoon graag rijden)

    Beantwoorden
  • 18 mei 2017 om 18:21
    Permalink

    Dat kunnen ze wel, maar misschien is de productie wat vertraagd vanwege de prioriteit aan Veloce leveringen deze maand. Dat laatste las ik ergens.

    Beantwoorden
  • 19 mei 2017 om 08:51
    Permalink

    @Lancia4Ever: ….dat helpt niet echt….;-)…waarom zouden die voorgang krijgen?

    Beantwoorden
  • 19 mei 2017 om 17:54
    Permalink

    Ik heb begrepen dat na het verzamelen van orders van de Veloce deze maand extra productie van dat model is ingepland.

    Beantwoorden
  • 23 mei 2017 om 10:57
    Permalink

    Nou we wachten maar even af, maar kan eigenlijk niet wachten…. 🙂

    Ben blij dat ik de laatste tijd er meer op de weg zie, daarbij ook al twee Stelvio’s gespot. Hopelijk een boost om meer mooie producten te maken en deze website draaiende te houden: keep up the good work!

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.