Volledig elektrische Ferrari na 2022

Sergio Marchionne heeft persoonlijk laten weten dat er tot 2022 geen volledig elektrische Ferrari verwacht mag worden. Dit is voorlopig nog iets voor de verre toekomst, aldus de CEO. Vooral de toepassing van hybride techniek zal de komende jaren flink worden uitgebreid. Dit jaar alleen al zal daar voor 550 miljoen in geïnvesteerd worden. Eind dit jaar verwacht Ferrari meer dan 9000 auto’s verkocht te hebben en een omzet te hebben behaald van 3,4 miljard euro, een aangepast brutobedrijfsresultaat van 1,1 miljard en een schuldenlast van minder dan 400 miljoen euro.

De exclusiviteit van Ferrari, blijft volgens Marchionne hoog in het vaandel staan, ondanks een toename van de productie; “Het heeft alles met de grote belangstelling te maken, maar zoals Enzo Ferrari ook altijd zei, je moet altijd één Ferrari minder bouwen dan dat de markt vraagt. De vraag is nu gewoon sterk en die kans laten we niet onbenut.

2 gedachten over “Volledig elektrische Ferrari na 2022

  • 15 april 2018 om 18:17
    Permalink

    Zo tegen 2022 komen er hele nieuwe batterij technieken beschikbaar, mooie timing dus.

    Beantwoorden
  • 20 april 2018 om 09:16
    Permalink

    Helaas weggegooid geld om nu nog volop te gaan investeren in hybride-techniek. Tegen dat het voor elkaar is – zal nog even duren, FCA kennende – heeft de concurrentie alleen nog 100% elektrische aandrijvingen in de aanbieding…
    Sla die stap dus over, Sergio! Dan ben je terug bijgebeend…

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.