Mike Manley nieuwe CEO van FCA

Amper waren we klaar met het schrijven vanmiddag over het eventuele vroegtijdige vertrek van Marchionne, of het nieuws dat Mike Manley de nieuwe CEO van FCA zou worden kwam al naar buiten. De Brit (geboren in Edinbridge, Kent) werd al meermalen genoemd als grote kanshebber, ook door ons. Manley is een talentvolle no-nonsense leider, die niet bepaald vanuit een ivoren toren op de zaken neerkijkt. Wat dat betreft zou je kunnen spreken over een jongere versie van Marchionne. Manley is geen Amerikaan en ook geen Italiaan, wat nog weleens in het voordeel zou kunnen werken van het internationaler dan ooit opererende FCA. Manley hoort met zinn 54 lentes tegelijkertijd al bij het meubilair en nam toen FCA nog FGA heette, reeds belangrijke taken op zich.

Bijzonder detail is dat Manley rond de eeuwwisseling al onder Daimler-Chrysler actief was in het Verenigd Koninkrijk. Jeep werd zijn verantwoordelijkheid in 2009. Sindsdien is het merk uitgegroeid tot een succesvol strategisch wapen voor de Italiaans-Amerikaanse autogroep. Manley heeft zich tevens bewezen als intercontinentale strateeg voor de groep op diverse terreinen. Marchionne zou volgens een verklaring van FCA vandaag fysiek te zwak zijn om op korte termijn terug te komen en verlaat daarom nu zijn post die hij 14 jaar lang op vurige wijze heeft bekleed. Marchionne is nog altijd niet aan de beterende hand volgens het persbericht.

7 gedachten over “Mike Manley nieuwe CEO van FCA

  • 21 juli 2018 om 19:37
    Permalink

    @LaLancia Ben je nou echt zo’n naar mannetje of doe je net alsof?

    Beantwoorden
  • 21 juli 2018 om 20:31
    Permalink

    Ik blijf Lancia trouw al meer dan 25 jaar.
    Als ik moet kiezen tussen Alfa of Jeep wordt het BMW óf Lexus.

    Beantwoorden
  • 21 juli 2018 om 23:05
    Permalink

    Raar. Nooit van de man gehoord. Ik weet dus niet of dit de beste keuze is voor onze Italiaanse merken.

    Beantwoorden
  • 22 juli 2018 om 09:17
    Permalink

    Hopelijk zet Mike wel in op ook het merk Fiat zelf en gaan ze wel investeren in het B segment Sergio wens ik beterschap

    Beantwoorden
  • 22 juli 2018 om 15:40
    Permalink

    Een Italiaan had het beste geweest., maar het is een voordeel dat het een Europeaan is die meer voeling zal hebben met de Europese automarkt en dus ook moet inzien dat er meer bestaat dan SUV’s.

    Wordt hij ook baas bij Ferrari?

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.