Elkann: productiestart elektrische 500 belangrijk keerpunt voor de industrie

Ook John Elkann herhaalt wat we onlangs reeds schreven over de aanstaande productie van elektrische Fiat’s in Turijn. Het wordt een bepalend keerpunt in de industrie voor Fiat, FCA en heel de sector rondom. FCA heeft met de elektrische 500 voor de Amerikaanse markt, reeds aangetoond dat het prima mee kan in deze ontwikkeling en zelfs met succes. Ook de hybride MPV Chrysler Pacifica is uniek in z’n segment en slaat aan. Dit zei Elkann gisteren tijdens een bijeenkomst dat 100 jaar unie van staal- en automobielindustrie (onderdeel van de Confindustria) te Turijn markeerde in het Museo Nazionale dell’Automobile di Torino.

In Mirafiori wordt druk gewerkt aan de installatie van de nieuw te produceren elektrische Fiat 500. Begin 2020 zal er gestart worden met de daadwerkelijke productie, aldus de kleinzoon van Giovanni Agnelli. Ook andere prominenten uit de Italiaanse Automotive-industrie, noemden gisteren de productiestart van de elektrische 500, een keerpunt voor de hele sector in en rond Turijn. Overigens zei Elkann opnieuw dat de komende 20 jaar erg bepalende zullen zijn voor de verandering van heel de sector.

7 gedachten over “Elkann: productiestart elektrische 500 belangrijk keerpunt voor de industrie

  • 14 mei 2019 om 12:26
    Permalink

    De Fiat 500 weer uit Mirafiori. Dat is wel full circle.

    Beantwoorden
  • 14 mei 2019 om 18:21
    Permalink

    Allemaal helemaal prima nieuws, maar dat de Chrysler Pacifica uniek is in zijn klasse is echt geen wonder….het is de enige !

    Beantwoorden
  • 14 mei 2019 om 18:27
    Permalink

    Ik bedoel…de hybride Chrysler Pacifica is de enige in zijn klasse

    Beantwoorden
  • 14 mei 2019 om 23:32
    Permalink

    Na meer dan 10 jaar met mooie plannen te zijn gekomen moet ik ’t nog eerst maar eens zien gebeuren! Uiteraard hoop ik het van harte maar het is zeker niet de eerste, tweede of derde keer dat FCA met mooie plannen komt…

    Beantwoorden
  • 15 mei 2019 om 22:41
    Permalink

    Het is trouwens goed te zien dat John Elkann als de echte top van het bedrijf zich veel bezighoud met de producten en de belangrijke industriële zaken en zich nauwelijks uit in financiële aspecten.

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.