Fiat past 500-gamma aan

De meest chique en rijk uitgeruste Fiat 500 heet voortaan Star en de meest sportief ogende Rockstar. Fiat ziet na jaren af van de 500S als enige sportieve optie en gebruikt de uitvoering met aangepaste looks nu als topmodel, van een reeks die ook als instapper Pop te krijgen is. Daarboven is dan het uitrustingsniveau Sport verkrijgbaar (wie voor elegantie gaat kiest dan de Lounge) en bovenin dus de Rockstar.

Fiat zorgt dus voor meer diversiteit voor haar immens populaire model, dat al 12 jaar meegaat inmiddels en internationaal het beeldmerk van Fiat hoog houdt. De elegante lijn is boven de Lounge dus uitgebreid met de Star. Speciale modellen als de Collezione en de Spiaggina zijn qua uitvoering even weer verdwenen, maar de “120° Anniversario” komt daarvoor in de plaats. De 500 is al honderden malen van gedaante verwisseld, maar geeft nooit de indruk dat het ook maar iets van haar charismatische kracht verliest. Wat ons betreft is er geen enkel ander Europese auto in het segment voor de massa, die een dergelijke kwaliteit ook kan claimen.

Begin volgend jaar zal Fiat het 500-gamma ook motorisch vernieuwen met de komst van de een Mild-Hybrid versie met driecilinder Firefly motor. Het grootste nieuws komt echter uiteraard in de vorm van een volledig elektrische nieuwe auto op een speciaal platform, die in Genève gepresenteerd zal worden.

5 gedachten over “Fiat past 500-gamma aan

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.