Scoop: Alfa Romeo Tonale productieversie

Je zou bijna zeggen dat we hier getuige zijn van de officiële presentatie van de nieuwe Alfa Romeo Tonale. Alfa’s compacte CUV, is echter nog altijd geen realiteit, ondanks dit super realistische beeldmateriaal. Het lijkt allemaal heel vreemd als je je bedenkt dat dit productiemodel van de Alfa Romeo Tonale, pas eind volgend jaar gepresenteerd zal worden. In Pomigliano d’Arco is sinds deze zomer alles al wel in werking gesteld, om de assemblagelijn klaar te krijgen.

Op deze plaatjes, die ogenschijnlijk in Duitsland gemaakt zijn (gezien de lay-out van de kentekenplaat met de aanduiding ‘R’) , zien we wat ons te wachten staat. Er zijn nog altijd geen testexemplaren op de weg gespot, maar er is al wel een proefmodel in elkaar geschroefd door Centro Stile.

De Tonale staat hier te midden van directe concurrenten en lijkt te zijn gepresenteerd aan Europese dealers en/of toeleveranciers. De foto van het strakke interieur lijkt zelfs een officiële kiek voor folder- en persmateriaal. Gezien de opstelling speelt de Alfa een centrale rol. De Tonale behoudt ook als productiemodel z’n krachtige naam (de naam van een bergpas) en zal ook als hybride PHEV op de markt verschijnen. Het doet ons bijzonder veel deugd om te zien hoe de vormgeving van het concept bijna 1 op 1 is overgenomen in Progetto 965. De Tonale krijgt tevens level 2 techniek aan boord voor autonoom rijden. Men zegt in de wandelgangen dat de Giulietta mogelijk wel een directe opvolger zal krijgen die van de Tonale zal zijn afgeleid. Het design laat tevens zien in welke richting de ontwerpen van toekomstige modellen zullen gaan. Vanuit FCA is de oorspronkelijke bron inmiddels al op de vingers getikt vanwege deze publicatie. In deze dorre tijden kunnen we het echter niet laten…

[nggallery id=1246]

20 gedachten over “Scoop: Alfa Romeo Tonale productieversie

  • 8 oktober 2019 om 17:12
    Permalink

    Aanvulling op vorige bericht: Wat een geweldig mooie SUV! Tuurlijk, iets grotere wielen, geen lease-kleurtje, maar voor de rest beeldschone lijnvoering! Sterker: mooiste SUV op dit moment! Wat een beeldhouwwerk… Ik wordt hier vrolijker van dan van de Giulia en de Stelvio. Hopelijk gaat de techniek onderhuids ook bijdetijds zijn; het liefst volledig elektrisch, of anders een hybride vorm, zodat de potentiele koper ook interesse krijgt! FCA en AR: Chapeaux!

    Beantwoorden
  • 8 oktober 2019 om 18:01
    Permalink

    Heel mooi geworden. Niets meer aan doen en heel snel op de weg brengen. Eens met Di Segno dat dit ontwerp geslaagder is dan de Giulia en de Stelvio. Maar misschien ontvangen die een neuscorrectie in de stijl van de Tonale.

    Beantwoorden
  • 8 oktober 2019 om 20:43
    Permalink

    Ik zie er wel wat van een SZ in, ditmaal zeer goed geslaagd! Laat maar snel komen!

    Beantwoorden
  • 8 oktober 2019 om 21:01
    Permalink

    Kan nog niet zoveel met de lampunits, zijn stuk grover dan de concept. Vraag me af of deze foto niet al langer geleden gemaakt is als voorstudie. Concept ziet er verfijnder/af uit. Er staan ook veel Giulia onderdelen op en multimedia paneel is gewoon een tablet en niet geïntegreerd, dit gaat bij uiteindelijke versie veel beter zijn.

    Beantwoorden
  • 8 oktober 2019 om 22:19
    Permalink

    Super mooi de tonale prijs ? 🚗🚗

    Beantwoorden
  • 8 oktober 2019 om 23:58
    Permalink

    Prachtige basis voor een SUV/CUV die per definitie lelijk is… Alfa Romeo slaagt er steeds weer in om het onmogelijke enigzins te verzoenen! Bravo AR, hopelijk blijven de berline en de coupé qua vorm bestaan

    Beantwoorden
  • 9 oktober 2019 om 09:00
    Permalink

    Ik haat SUV’s. Ik snap de hele hype niet. 99% van al die dingen lijken op mekaar, de wegligging is beroerder dan een vergelijkbare sedan en het verbruik is hoger. Daarmee wil ik niet zeggen dat dit een lelijke auto is. Ik vind het gewoon jammer dat deze styling niet voor een echte alfa is gebruikt geweest (opvolger giulietta/mito).

    Beantwoorden
  • 9 oktober 2019 om 10:31
    Permalink

    Zie ik nu goed dat er digitale teller zitten, een beetje zoals bij audi?

    Beantwoorden
  • 9 oktober 2019 om 11:31
    Permalink

    Ik hou ook niet van SUV het schijnt dat er grof geld te verdienen is met de SUV verkopen.
    Ik had gehoopt dat Lancia ondertussen wel weer een SW op de markt zou brengen als opvolger van de Lybra SW, zo niet wordt het volgend jaar een Peugeot SW ik kan er niet op wachten helaas…

    Beantwoorden
  • 9 oktober 2019 om 14:27
    Permalink

    Ben er nog niet echt stuk van, in mijn ogen toch een stuk minder dan de klassiek vormgegeven Giulia (wellicht enige bevooroordeling gezien ik er zelf in mag rijden). Dit ziet er vrij smal en hoog uit, niet echt begeerlijk naar mijn mening. Stelvio is in mijn ogen meer in balans (breder/platter; meer sportieve SUV).

    Zal wel aan mij liggen….

    Beantwoorden
  • 9 oktober 2019 om 15:12
    Permalink

    Daar gaan we weer oordelenn van een plaatje.
    Deze geweldig mooie alfa mag zo voor mijn deur.
    Niet zo klagen hidr wees blij hij gaat komen .

    Beantwoorden
  • 9 oktober 2019 om 17:09
    Permalink

    @Hilbert: probeer een mooie Delta op de kop te tikken ter vervanging van je Lybra SW. Heb ik ook gedaan en die bevalt mij goed. Ruimer en praktischer dan je zou denken.

    Beantwoorden
  • 9 oktober 2019 om 20:03
    Permalink

    Koplampen van de concept AUB!!!! En de giulia en stelvio ook bij face kift die lampen geven die zien er prachtig uit die units in de Lijnbaan de 159, brera, SZ en RZ.

    Hoop dat ze er snel mee komen en dat ze er veel van verkopen dat ze weer geld hebben voor een giulietta opvolger en een giulia sw.

    Wel 1 probleem waar zijn er nog dealers waar je er 1 kan halen hier zijn ze uitgestorven. Ooit hadden we er 4 in de buurt maar die zijn allemaal dicht en de 5de verder op gaat ook de deuren sluiten heb ik begrepen. Straks is het digstbijzijnde officiële verkoop punt een uur reiden buiten de spits. Maarja beina geen producten in de showroom geen brood op de plank. Met een sw van de giulia hadden ze minstens het dubbele aantal Giulias verkocht.

    Beantwoorden
  • 9 oktober 2019 om 23:27
    Permalink

    Ik ben blij dat er eindelijk weer een nieuw model aankomt. Maar ook eens met Lusso en Hilbert dat ik liever een Mito/Giulietta opvolger zou zien, en een SW van de Giulia. Ook als hybride en elektrisch.
    Steeds meer dealers Fiat en Alfa hebben het moeilijk en moeten omschakelen. In de steek gelaten door FCA. Daarbij gaat FCA nog andere problemen krijgen. De nog leverbare modellen lopen alle op hun laatste benen en kunnen alleen qua uiterlijk nog de concurrentie aan. Het besluit de Tipo te bouwen in Turkije wordt kwetsbaar als er nu economische sancties worden genomen door de oorlogshandelingen in Syrisch/Koerdisch gebied.
    Met plannen voor over twee jaar die continu naar achteren verschuiven, kom je er niet. Fiat, Alfa en Lancia hebben snel nieuwe en competitieve auto’s nodig. Anders vrees ik dat het einde oefening is voor deze prachtige merken.

    Beantwoorden
  • 10 oktober 2019 om 10:06
    Permalink

    Ik heb een Delta
    Ik gun Alfa het allerbeste maar ben geen SUV fan

    Beantwoorden
  • 12 oktober 2019 om 10:41
    Permalink

    Interieur is verschrikkelijk, gaan we nu weer een opklapschermpje toepassen? Hebben die Duitsers zelfs niet meer.
    En die pook is ook uit de tijd

    Beantwoorden

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.